AcasăȘTIRI EXTERNEUraganul Medicane a pus Sicilia la pământ: un mort şi zeci de...

Uraganul Medicane a pus Sicilia la pământ: un mort şi zeci de răniţi! (VIDEO)

italia uraganUraganul Medicane a pus Sicilia la pământ: un mort şi zeci de răniţi!

Italia a fost afectată în ultimele zile de un fenomen meteorologic extrem: uraganul Medicane. Mai multe localităţi sunt de nerecunoscut după ce viitura a rupt poduri, a dărâmat case şi a pus copaci la pământ. Un om a murit, soţia sa este în continuare dată dispărută.

Numărul victimelor creşte pe măsură ce salvatorii ajung în zonele izolate.

Străzile oraşelor, adevărate râuri

În Catania, al doilea oraș ca mărime din Sicilia, au căzut 500 de litri pe metrul pătrat în ultimele 48 de ore.

Imagini distribuite pe rețelele sociale arată cum efectiv apa pluvială a transformat străzile orașului în râuri impracticabile, ajungând la vitrinele magazinelor și dincolo de portierele mașinilor.

Oamenii din mai multe sate au fost evacuaţi şi duşi în adăposturi, după ce localităţile lor au fost înconjurate de ape. Un cuplu a fost surprins de ape pe drum, în maşină. Au ieşit din autoturism în speranţa că se vor salva, însă au fost luaţi de viitură.

A fost emisă alertă roşie

Pentru marți a fost emisă alertă roșie pentru nordul și estul Siciliei și pentru o parte a Calabriei. Alerta roșie afectează în special provinciile Reggio Calabria și Catanzaro.

Autoritățile avertizează asupra precipitațiilor abundente și ample și intense, cu caracter predominant de aversă, dar și asupra furtunilor. În Calabria, ca măsură de precauţie şcolie au fost închise azi, la fel şi mai multe centre de vaccinare şi parcuri.

Meteorologii au anunţat că Sudul Italiei rămâne toată săptămâna sub avertizare de vreme rea.

author avatar
Andrei Ștefan
550 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger