AcasăȘTIRI EXTERNEUraganul Ian umple morgile din Florida. Distrugerile sunt ca după un bombardament...

Uraganul Ian umple morgile din Florida. Distrugerile sunt ca după un bombardament atomic / Joe Biden vizitează zonele sinistrate – VIDEO

Uraganul Ian umple morgile din Florida. Distrugerile sunt ca după un bomnbardament atomic / Joe Biden vizitează zonele sinistrate - VIDEO / Foto: printscreen

O operațiune istorică de căutare și salvare a început în Statele Unite, în timp ce numărul morților lăsați în urmă de uraganul Ian a ajuns la 87.

În timp ce oficialii federali de gestionare a situațiilor de urgență au lansat cel mai mare efort de căutare și salvare din istoria țării, bilanțul deceselor în urma trecerii uraganului Ian a crescut duminică la 87.

Dezastru ca după bombardament

Acest număr este de așteptat să continue să crească pe măsură ce alte decese sunt investigate pentru posibile legături cu furtuna extrem de violentă de săptămâna trecută.

Până în prezent, numărul deceselor a inclus 83 în Florida, unde Ian a lovit miercuri ca un uragan de categoria 4, și patru în Carolina de Nord, unde furtuna a ajuns după ce a lovit vineri coasta Carolinei de Sud, scrie NBC. 746.049 de gospodării sunt încă fără curent în Florida.

Președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden au anunțat că se vor deplasa în zonele devastate în această săptămână, în timp ce Statele Unite se resimt în urma morților, a inundațiilor periculoase și a distrugerilor lăsate în urma uraganului Ian. Casa Albă a anunțat sâmbătă că soții Biden vor vizita Puerto Rico luni și Florida miercuri.

Eforturile de căutare și salvare erau în curs de desfășurare, iar șefa Administrației Federale pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență, Deanne Criswell, a declarat  că răspunsul autorităților va fi probabil fără precedent.

„Am prepoziționat cea mai mare cantitate de mijloace de căutare și salvare pe care cred că am pus-o vreodată la dispoziție”, a declarat administratorul FEMA.

Ian, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit Statele Unite, a distrus cartiere întregi, linii electrice și poduri când a lovit, miercuri, coasta de sud-vest a Floridei. Vânturile puternice și ploile abundente au afectat zone întregi, iar echipele de căutare și salvare caută în continuare victime.

După ce a traversat Florida, Ian s-a îndreptat spre Atlantic, dar s-a întors și a lovit din nou Carolina de Sud ca o furtună de categoria 1, aducând ploi abundente și vânturi puternice și în Carolina de Nord.

Duminică, Paza de Coastă americană a anunțat că suspendă căutările celor 16 migranți dispăruți după ce barca lor s-a scufundat în timpul uraganului. Alte două persoane de pe vas au fost găsite moarte, în timp ce nouă au fost salvate.

author avatar
Tudor Borcea