AcasăȘTIRI EXTERNEUraganul Ian a adus o altă grozăvie în Florida. Creatura care roade...

Uraganul Ian a adus o altă grozăvie în Florida. Creatura care roade carnea oamenilor

Uraganul Ian a adus o altă grozăvie în Florida. Creatura care roade carnea oamenilor

Comunitățile din Florida, SUA, devastate de uraganul Ian se confruntă cu o nouă amenințare de bacterii carnivore – la câteva săptămâni după ce furtuna masivă a provocat pagube uriașe.

 

Începând de săptămâna trecută, Florida , SUA, a raportat 65 de infecții cu bacteria Vibrio vulnificus, în timp ce înainte ca uraganul Ian să atingă pământul, la 28 septembrie, au fost raportate doar 37 de cazuri, potrivit datelor Departamentului de Sănătate din Florida.

Roade carnea din rănile deschise

Comitatul Lee, în care se află comunitățile Fort Myers și Sanibel Island, devastate de uraganul Ian, înregistrează cele mai multe cazuri noi de Vibrio vulnificus, care roade carnea din rănile deschise.

„Departamentul de Sănătate din comitatul Lee observă o creștere anormală a cazurilor de infecții cu Vibrio vulnificus ca urmare a expunerii la inundații și la apele stătătoare în urma uraganului Ian”, a declarat purtătorul de cuvânt, Tammy Soliz, informează The New York Post.

Din 29 septembrie, 26 de cazuri de Vibrio vulnificus asociate cu uraganul Ian au fost raportate. Toate cele 26 de cazuri au avut infecții ale rănilor cu expunere la apele aduse de uragan, mai ales în timpul inundațiilor și curățirii caselor după furtună.

S-au înregistrat șase decese în rândul locuitorilor din comitatul Lee.

Cel puțin 11 persoane din „Sunshine State” au murit anul acesta din cauza infecției cu Vibrio vulnificus, potrivit datelor Departamentului de Sănătate din Florida.

Anul trecut au fost raportate doar 10 decese și 34 de cazuri de îmbolnăvire cu această bacterie.

Oficialii din domeniul sănătății din Florida au avertizat locuitorii cu privire la pericolele bacteriei în urma uraganului Ian.

Trei cazuri de infectări din comitatul Collier, situat chiar la sud de comitatul Lee, au fost atribuite și ele uraganului.

author avatar
Tudor Borcea
991 afisari

2 COMENTARII

  1. Gata, au început plăgile să lovească țara lui Satan?

    P.S. Nu le-ar fi bune dozele lui faițăr? Că ălea-s bune la orice, tratează totul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger