AcasăȘTIRI EXTERNE"Uraganul" Eunice a adus un "show" aviatic la TV şi pe YouTube....

„Uraganul” Eunice a adus un „show” aviatic la TV şi pe YouTube. Cum se chinuie piloţii să aterizeze avioanele! (VIDEO)

uragan eunice"Uraganul" Eunice a adus un show aviatic la TV şi pe YouTube. Cum se chinuie piloţii să aterizeze avioanele!

Furtuna Eunice, despre care unii spun că seamănă cu un adevărat uragan, a lovit puternic Marea Britanie, vineri. În Londra, vântul puternic a smuls acoperișuri ale unor case, iar meteorologii au emis cod roșu și i-au avertizat pe oameni să nu iasă din locuințe, deoarece această furtună despre care spun că este cea mai puternică din ultimii 30 de ani le poate pune în pericol viața.

Zeci de zboruri au fost anulate. Boris Johnson a convocat o întrunire de urgență pentru măsurile care trebuie luate.

Piloţii s-au chinuit să aterizeze avioanele

Care sunt efectele furtunii Eunice? Printre ele, bătăile de cap pe care le au piloţii ca să aterizeze avioanele în condiţii de siguranţă. De exemplu, aparatele de zbor abia-abia ajung la sol întregi, pe aeroportul Heathrow, din Londra.

Aterizările în condiţii de „uragan” au fost filmate şi difuzate pe YouTube. Aceste live-uri au adunat zeci de mii de oameni, curioşi cum se descurcă piloţii în condiţii de vât super-puternic.

MAE, atenţionare de călătorie în UK

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, din cauza furtunii Eunice, autorităţile britanice au emis pentru vineri coduri roşu şi portocaliu de vânt puternic.

Potrivit unui comunicat transmis joi de MAE, autorităţile britanice au emis cod roşu, generat de vânt puternic (aproximativ 90 mile pe oră) pentru regiunile de coastă sud-vestice, fiind afectate zonele Devon, Cornwall şi Somerset, şi cod portocaliu de vânt puternic (aproximativ 70-80 mile pe oră) pentru regiunile din interiorul ţării, fiind afectate Ţara Galilor, cea mai mare parte a Angliei, până în zona de nord a acesteia, inclusiv zona Manchester.

author avatar
Andrei Ștefan
771 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger