AcasăȘTIRI EXTERNEUniversitățile americane aplică primele sancțiuni pentru studenții nevaccinați: amenzi sau exmatricularea!

Universitățile americane aplică primele sancțiuni pentru studenții nevaccinați: amenzi sau exmatricularea!

covid

Studenții nevaccinați care urmează o facultate în Statele Unite vorbesc despre discriminare privind accesul la cursuri. Cei care refuză imunizarea împotriva Covid-19 suportă deja consecințele. O instituție de învățământ superior americană îi amenință cu amenzi usturătoare, în timp ce o universitate din Virginia a ales să aplice o pedeapsă mai aspră: exmatricularea.

Universitatea Quinnipiac din statul amerian Connecticut a pus în aplicare un plan de amenzi progresive, o interdicție de acces la WiFi și o interdicție de mutare pentru studenții care nu prezintă dovada vaccinării împotriva COVID-19, care intră în vigoare la începutul semestrului de toamnă, la 30 august, relatează CNN.

Zilele trecute, 600 de studenți de la Universitatea Quinnipiac au primit un e-mail în care li s-a transmis că vor fi amendați săptămânal până când vor prezenta dovada de vaccinare, a relatat CNN.

„Taxa va începe de la 100 de dolari pe săptămână pentru primele două săptămâni ale semestrului și va crește cu 25 de dolari la fiecare două săptămâni, până la 200 de dolari pe săptămână”, se arată în e-mailul trimis de John W. Morgan, vicepreședinte asociat pentru relații publice al școlii. Potrivit e-mailului, aceste amenzi vor ajunge la un total maxim de 2.275 de dolari pe semestru.

Studenții nevaccinați, dați afară de la universitate

Universitatea din Virginia a anulat vineri 238 de studenți pentru semestrul său de toamnă pentru că nu au respectat regulamentul de ordine interioară al universității, care prevede vaccinarea anti-Covid-19, potrivit unui purtător de cuvânt al universității. UVA impune „tuturor studenților care trăiesc, învață sau lucrează personal la universitate” să fie complet vaccinați pentru următorul an universitar 2021-2022, conform politicilor actuale ale Covid-19 ale universității, transmite CNN.

Dintre cei 238 de studenți care încep semestrul de toamnă, doar 49 au fost efectiv înscriși la cursuri, iar restul de 189 „poate că nu au planificat deloc să se întoarcă la universitate în această toamnă”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al UVA, Brian Coy. „Anulat înseamnă că nu sunteți eligibil pentru a urma cursurile”, a spus Coy. El a adăugat că studenții care au fost înscriși miercuri la universitate mai au încă o săptămână pentru a-și actualiza statutul.

author avatar
Andreea Vlad
339 afisari

1 COMENTARIU

  1. s au sters so astia la fund cu dreptul la educatie !!!!!!!! vaccinarea va fi dumnezeul noii omeniri!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger