AcasăȘTIRI EXTERNEUniunea Europeană și gazul rusesc. Moscova spune clar ce ne așteaptă

Uniunea Europeană și gazul rusesc. Moscova spune clar ce ne așteaptă

Potrivit președintelui Institutului Rus de Economie Globală și Relații Internaționale, Alexandr Dinkin, introducerea de către Uniunea Europeană a sancțiunilor economice împotriva Rusiei va lovi în primă instanță economia blocului comunitar.

Uniunea Europeană nu va putea găsi un înlocuitor real pentru gazul rusesc, dacă Moscova va decide să reducă sau să oprească livrările și acest lucru va provoca o criză energetică majoră în Europa, a estimat Dinkin.

„Nu vor fi sancțiuni fără un semnal din Washington”

„Nu cred că vor fi alternative. Au existat speranțe pentru gazul natural lichefiat din SUA, nu au livrat”, a spus expertul, comentând știrea că Bruxelles-ul poartă discuții pentru aprovizionarea europeană cu gaz cu SUA, Qatar și Azerbaidjan, în cazul în care Rusia decide să limiteze sau să oprească livrările.

Introducerea de sancțiuni economice împotriva Rusiei de către Uniunea Europeană va lovi tocmai economia europeană în primă instanță, a spus Dinkin, citat de Tass.

„Dacă există un fel de moratoriu asupra achizițiilor de hidrocarburi rusești, aceasta va provoca o criză gravă în Uniunea Europeană”, a menționat el.

Toate declaraţiile UE cu privire la posibila introducere a sancţiunilor economice împotriva Rusiei din cauza situaţiei cu Ucraina sunt „propagandă a opiniei publice” și nu realitatea, a spus expertul rus.

„Aceste sancțiuni nu vor fi luate fără un semnal de la Washington”, a menționat Dinkin. „Astfel de declarații vizează ridicarea mizei cu privire la cerințele Rusiei privind asigurarea propriei securități”, a adăugat el.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
620 afisari

7 COMENTARII

 1. O sa le serveasca clasa politica a ue doar reforme neomarxiste pe teava de gaz si niste masuri green deal ca o sa ajunga europenii ca si aia din eritreia sau somalia!!!

 2. Nato a spus sa se găsească variante.
  Romania are 10 variante.
  1 Rezervele strategice de gaz.
  2 Gaz de sist în locuri nelocuite sau neagricole.
  3Platforma Marea Neagra.
  4 Zone neexplorate romanesti
  5 Lichefiat prin porturile marine
  6Lichefiat prin porturile dunerene
  7 Din Europa prin Ungaria
  8 Dinspre Grecia via Bulgaria
  9Dinspre Polonia via Croatia
  10 Dinspre Turcia din Golf prin Albania via Serbia

 3. La curent e mura în gura.
  Retrecerea pe carbuni pt min 5 ani max 10, rastimp în care fiecare tara Uie își mai face o centrala atomonucleara.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Câtă inconştienţă! O femeie din Maramureș, filmată cum conduce cu bebelușul de 9 luni în brațe! (VIDEO)

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său în vârstă de nouă luni.Oamenii legii...

Elevii din România care se întorc, de luni, la şcoală. Când vor mai avea vacanțe

Gata vacanţa pentru aceşti elevi din România. De luni, 26 februarie, ei se întorc în sălile de clasă. Elevii din Bucureşti se vor întoarce...