AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria stă la pândă! Bucata din Ucraina pe care o vrea Budapesta,...

Ungaria stă la pândă! Bucata din Ucraina pe care o vrea Budapesta, dacă Rusia câştigă războiul

Viktor OrbanViktor Orban critică dur sprijinul european pentru Ucraina: „Cine ajută Ucraina, cine transportă arme și cine antrenează soldați este în război cu Rusia”

Ungaria sau, cel puţin, o parte a oamenilor politici din această ţară au serioase motive să spere că Rusia va câştiga războiul din Ucraina.

În scenariul de mai sus, partidul de extremă dreapta maghiar Mi Hazank (Patria noastră), va revendica Transcarpatia.

150.000 de etnici maghiari trăiesc în acea zonă

Este vorba despre o regiune din vestul Ucrainei unde trăiesc circa 150.000 de etnici maghiari.

Laszlo Toroczkai, liderul Mi Hazank, a făcut aceste remarci la o conferinţă în care partidul – care are şase parlamentari în Legislativul ungar, cu 199 de legiuitori – a fost gazda, printre alţii, a unor lideri de extremă dreapta din AfD din Germania şi din Forumul Olandez pentru Democraţie.

„În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, mesajul nostru este foarte simplu: încetarea imediată a focului, pacea şi o soluţionare prin discuţii”, a afirmat Toroczkai într-un video postat pe site-ul partidului său, în care cere autonomie pentru etnicii maghiari din Transcarpatia.

„Dacă acest război se încheie cu pierderea statalităţii de către Ucraina, pentru că există şi această variantă, atunci, în calitate de unic partid ungar care a luat această poziţie, permiteţi-mi să semnalez că revendicăm Transcarpatia”, a insistat el, atrăgând aplauze din mulţime.

Maghiarii vor graniţă cu Polonia

Ministerul de Externe al Ungariei şi Ambasada Ucrainei la Budapesta nu au oferit un răspuns imediat la întrebările trimise prin e-mail pentru comentarii despre remarcile lui Torockzai.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, urmează să se întâlnească luni în vestul Ucrainei cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba şi cu prim-ministrul Denîs Şmîhal, pentru a pregăti terenul pentru o posibilă întâlnire între liderii celor două ţări.

author avatar
Andrei Ștefan
979 afisari

5 COMENTARII

  1. PUTIN A SPUS-O INAINTE DE INCEPEREA RAZBOIULUI CARE VA FI SOARTA UCRAINEI ” FIECARE BUCATA SA SE INTOARCA LA TARA DIN CARE A FOST SMULSA :VEZI POLONIA ,UNGARIA ,ROMANIA SI „NOVAIA RASIA” !,DE CRIMEEA N-A SPUS FIINCA APARTINEA RUSIEI ,DOAR HRUSCIOV A FACUT-O CADOU UCRAINEI.
    Ucraina v-a ramane fara iesire la M Neagra o tarisoara de marimea Belarusului !.
    Americanii care au luat cu japca zeci de milioane de hectare in Ucraina sunt in spatele acestui razboi sub steag fals !.

  2. România nu va primi nimic, asta din cauza politicii idioate a amerlocpupincuristilor care au condus-o și care trebuie sa răspundă pentru asta. Asa cum maestrul Ilie Șerbănescu i-a dat o lectie unui infatuat la un post TV, este posibil ca Ro sa piardă teritorii, prin…. negociere. Asa se întâmplă când boborul lasă toți analfabeții cu diplome și doctorate copy-paste să-l conduca. Prostocratia conduce România. Își merita soarta. Nu va mai amăgiți, Ro este in tabăra perdanta. Dar nu contează, romanii își planifica deja concediile în Grecia sau alte zone calde., habar nu au ce-I așteaptă. A înțărcat Bălaia, dar ei nu s-au prins de figura, peste tot cântec, joc și voie buna

  3. Nouă,romanilor,nu Ucraina ne-a ocupat prin furt teritoriile locuite de conaționali,Maramureșul istoric,Bucovina de nord și Buceagul,ci Rusia care le-a făcut apoi cadou acesteia.Credeti că în eventualitatea că va câștiga și va dezmembra Ucraina în le va mai da înapoi ?Eu nu cred.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger