AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria, reacţie ŞOCANTĂ în faţa banilor de la UE: a respins creditele!

Ungaria, reacţie ŞOCANTĂ în faţa banilor de la UE: a respins creditele!

ungaria pnrrMaghiarii au sărit încă o dată "la gâtul UE" din cauza sancţiunilor impuse Rusiei. Conflict cu Josep Borrell

Maghiarii au lăsat de înţeles că ei se descurcă şi fără banii de la Uniunea Europeană! Astfel că Ungaria a decis să folosească numai granturile ce-i revin din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă (RRF) cuprins în fondul european de relansare, nu şi creditele, întrucât aceste împrumuturi nu sunt adecvate obiectivelor naţionale ale acestei ţări.

Motivul? Creditele vin cu o serie de condiţii dure. Împrumuturile accesibile din fondul european de relansare sunt ”relativ ieftine”, a admis oficialul ungar, dar nu costul acestor împrumuturi este dezavantajul, ci mai degrabă ”orientarea sectorială şi termenul pentru utilizarea” lor, a explicat secretarul de stat ungar pentru afaceri europene Szabolcs Agosthazy.

Cine a mai copiat exemplul Ungariei?

El a remarcat faptul că majoritatea celor 27 de state membre ale UE au în această chestiune o poziţie similară cu cea a Ungariei, precizând că numai cinci dintre aceste state intenţionează să folosească total sau parţial împrumuturile din planul european de relansare.

Nu a fost o decizie politică, ci pur şi simplu o politică pe care guvernul a decis-o după ce biroul premierului (Viktor Orban) şi Ministerul de Finanţe au examinat împreună condiţiile Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Am constatat că aceasta nu este în prezent cea mai adecvată resursă pentru implementarea obiectivelor naţionale ale Ungariei”, a mai explicat Szabolcs Agosthazy decizia Budapestei de a nu folosi creditele din planul european de relansare.

author avatar
Andrei Ștefan
1.098 afisari

7 COMENTARII

  1. Bravo lor. Noi, la cât de dobitoci sunt guvernanții useristo-peneliști, nu avem astfel de probleme….

  2. Bravo lor,UE iti da banii dar sa faci ce vor ei cu banii,ci nu ce vrei tu ,inclusiv sa renunti treptat la suveranitatea tarii ,asa cum au facut idiotii nostrii !!

  3. Poti sa- i acuzi pe unguri de orice, dar ca nu s-ar pricepe la politica, NU. „Scoala” habsburgilor a dat roade… As fi tare multumit daca as afla de ce au cerut totusi in doua randuri unirea cu noi ??!! Azi era mare distractie…miticii contra unguri…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger