AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria nu vrea sancțiuni pe petrolul și gazele rusești / Trei țări...

Ungaria nu vrea sancțiuni pe petrolul și gazele rusești / Trei țări UE, aliații lui Putin

Ungaria nu vrea sancțiuni pe petrolul și gazele rusești/ Trei țări UE devin aliații lui Putin/Rusia sparge alianța occidentală

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat marți că țara sa se opune interzicerii importurilor de petrol și gaze din Rusia.

Declarația lui Orban vine în contextul în care Statele Unite, Uniunea Europeană și alți aliați occidentali au impus sancțiuni severe Rusiei, după invazia din Ucraina.

„Maghiarii nu trebuie să plătească prețul războiului”

În urma unei întâlniri la Londra cu omologii săi din țările membre ale Grupului Visegrad, Polonia, Republica Cehă și Slovacia, împreună cu premierul britanic Boris Johnson, Orban a declarat că Ungaria condamnă războiul dus de către Rusia împotriva Ucrainei, dar nu va permite ca familiile maghiare „să plătească prețul războiului, astfel că sancțiunile nu trebuie să acopere sectorul de petrol și gaze”, scrie Anadolu.

Menționând că sancțiunile impuse Rusiei afectează toate țările din Europa, Orban a spus că extinderea sancțiunilor asupra sectorului energetic al Rusiei va afecta Ungaria „foarte serios”.

Liderul de la Budapesta a spus că Ungaria cumpără cea mai mare parte a petrolului și gazelor naturale din Rusia și că 90% din familiile maghiare își încălzesc casele cu gaz, adăugând că economia maghiară nu ar putea funcționa fără petrol și gaze rusești.

Potrivit acestuia, restricțiile împotriva sectorului petrolului și gazelor din Rusia vor reprezenta o „povara disproporționat de mare” pentru Ungaria.

Bulgaria și Germania, dependente total de petrolul lui Putin

Bulgaria, altă țară dependentă energetic de gazelele rusești, a anunțat că va solicita să fie exceptată de la impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei. Premierul Kiril Petkov a declarat că Bugaria este „prea dependentă” de petrolul și gazele Moscovei și că „nu are alternativă”.

După ce SUA a anunțat că va interzice importurile de petrol din Rusia, Germania a declarat că nu poate urma linia Washingtonului, în condițiile în care o treime din importurile de petrol ale țării provin din Rusia.

Fără ele, „nu ne vom putea deplasa prin Germania în câteva zile”, a spus ministrul german de Externe, Annalena Baerbock.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, care a început pe 24 februarie, a atras condamnări internaționale, a dus la sancțiuni financiare asupra Moscovei și a stimulat un exod al firmelor globale din Rusia.

author avatar
Tudor Borcea
763 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu dar in cazul in care teroristul politic Putin vrea sa se arunce in aer opreste el tot… 🤗…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger