AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria: Nu avem nevoie de trupe NATO în țara noastră! / Anunțul...

Ungaria: Nu avem nevoie de trupe NATO în țara noastră! / Anunțul Budapestei despre sancțiunile americane împotriva Rusiei

Ungaria: Nu avem nevoie de trupe NATO iar sancțiunile împotriva Rusiei nu funcționează

Statele est-europene urmăresc îndeaproape ceea ce se întâmplă la granița ruso-ucraineană. În timp ce Moscova a desfășurat peste 100.000 de militari în acest sector, aceste țări se tem de consecințe grave în cazul unui conflict. Ungaria însă nuanțează temerile.

Într-o vizită la Moscova la începutul lunii acestei luni, premierul ungar Viktor Orban a declarat că nu vede nicio intenție din partea Rusiei de a invada Ucraina.

Iar ministrul său de Exerne, Péter Szijjártó, a făcut, miercuri, o serie de declarații despre implicarea NATO și despre ce ar trebui făcut pentru a obține o detensionare.

„Avem deja trupe NATO, adică armata maghiară”

„Trebuie să investim în diplomație și dialog. De aceea îndemnăm Federația Rusă și aliații noștri occidentali, țările mari, țările puternice, să nu renunțe la speranța unei reglementări pașnice”, a spus Szijjártó, în platoul Euronews.

El a pledat, de asemenea, să se evite „cel mai rău scenariu”, subliniind că „țările central-europene destul de mici” pot suferi consecințe grave în cazul „acțiunilor violente”.

În timp ce Polonia, România și Estonia au primit întăriri militare de la partenerii lor din Alianța Transatlantică, Péter Szijjártó a respins această idee pentru Ungaria.

„Nu vom accepta pentru că avem deja trupe NATO pe teritoriul țării, adică armata maghiară. Forțele armate maghiare sunt în stare să garanteze securitatea țării. Prin urmare, nu avem nevoie de trupe suplimentare  pe teritoriul Ungariei”.

Considerând că sancțiunile împotriva Rusiei ar trebui luate doar „ dacă se întâmplă ceva”, Péter Szijjártó a pus sub semnul întrebării eficacitatea acestora.

„Impactul sancțiunilor trebuie analizat onest”

„Este evident că aceste sancțiuni nu funcționează. Nu am vrut să rupem unitatea europeană. Nu ne-am opus niciodată veto-ul. Ne-am aliniat întotdeauna cu această decizie. Dar dacă te uiți la sancțiunile în sine, este un eșec. Ele nu nu funcționează”, a spus șeful diplomației de la Budapesta.

„ Dacă vă uitați la volumul comerțului dintre marile țări din Europa de Vest (…) veți vedea cifrele și veți vedea cât de mari sunt schimburile comerciale între Franța și Rusia, între Germania și Rusia, au crescut de când sunt aplicate sancțiunile”.

„Poziția mea este așadar că, dacă vorbim de noi sancțiuni, este absolut necesar să vedem o analiză onestă a impactului sancțiunilor care au fost puse în aplicare”, a conchis el.

author avatar
Tudor Borcea
1.314 afisari

29 COMENTARII

  1. Speranța moare ultima: uite că-n Europa mai sunt și politicieni cu toți neuronii la purtător, chiar daca sunt ei unguri sau mai ales pentru asta !

  2. Rusia nu, dar voi ati vrea sa luati partea aia care in visele voastre face ungaria mare voi da sunteti duplicitari si lingusitori sa luati , ca orban ani in urma era iubitor de america si denigra rusia iar acum se suci!!!

    • si romanii au prosti , tu esti un bun exemplu . du-te tu singur in ungaria ,de ce astepti unirea asta , ce mai stai , ce te opreste prostane ?

      • prost esti tu! si eu as vrea unirea cu Ungaria la cat de civilizati si avansti sunt ungurii fata de noi. ne opreste teritoriul, daca e sa ne unim ne unim cu tot cu pamanturi si pe voi bucurestenilor securisti va scoatem in offside!

        • esti acelasi prost cu handicap . roaga pe cineva sa te duca pe podul de fier si arunca-te in cap , banatean prost !

          • Nu sunt nici prost ca tine, nici acelasi ca romanul original si nici banatean. De asemenea nu avem poduri de fier in zona doar de ciment si sustinem unirea cu Ungaria cata vreme aceasta se dovedeste un stat asa cum trebuie – vertical din toate punctele de vedere!

        • cine „sustinem ” unirea cu ungaria , tu si cu scaunul cu roti in care stai ? sinteti cam putini !

    • Eu nu înțeleg de ce nu putem avea același tact și diplomație și noi, ca și Ungaria și lăsăm treapadusi, ca Radu Tudor, al de gadea și milti alți băgători habarnisti sa bage bățul prin gard, ce face în timpul asta ficusul Werner, mai știe cineva de prezenta acestui plavan

    • Ca te-ai saturat de minciuna, hotie, prostie, pupincurism de orice fel, gargara politica, nepotism, lene nationala, etc, te cred. Ca esti un ”roman original” iar te cred. Dar daca esti roman ORIGINAR cum cred ca ai vrut sa scrii, atunci ti-as recomanda ca direct sau prin interpret sa discuti cu niste bastinasi din Ungaria, din cei mai de talpa tarii si sa vezi apoi daca ai mai dori unire. Ce-i sigur insa, este ca oamenii (majoritate) sant altfel, au o anumita prestanta, ca sa ma exprin cat de cat aproape, dar, nu ti-as dori sa vezi pe strazile locului tau de bastina pe cei cu pene de cocos la palarie, pentru ca te avertizez ca ”dulceata limbii romane” le cam face rau la timpane si rezultanta ar fi cateva injuraturi neaose pe care nu cred ca le-ai intelege, dar cateva palme si picioare in dos da. Te-ai intrebat oare de ce nu pleaca conationalii desi se plang peste tot de relele tratamente din Romania ??? Intreaba-i.

  3. la noi tv i-au luat de la granita pe americani si fugeau in urma lor sa transmita cum au venit ei in Romania . mai ramanea sa le ceara ciunga , tara inapoiata rau !

  4. Orban nu știe s-au nu ia povestit tăticu de revoluția care a avut loc în Ungaria contra comunismului .

  5. Ungaria, ca intotdeauna, duce o politica externa duplicitara. In contextul actual, are totusi circumstante. Nici ca noi, tara aflata in proximitatea unui potential conflict conventional si sa te dai cocos fata de Rusia ! Lasa-i pe liderii SUA si NATO(mai putin Geoana) sa faca declaratii. Atat NATO, si SUA, cat si Rusia vorbesc in treacat de dialog, in schimb zilnic se acuza si se ameninta reciproc, plus miscari de trupe de o parte si de alta. Cat priveste Ucraina, Romania nu are nici un argument, dimpotriva, sa o sustina. Istoria de dupa anul 1940 este lamuritoare cu privire la ,,nobletea” nationalistilor ucraineni !

    • Ungaria a refuzat sa cumpere gaze din Ucraina( rusesc) pe motivul ca cel turcesc (tot rusesc) e mai ieftin si pe ei nui intereseaza situatia politica in Europa…

  6. Venit noi unitate odata blonda frumos foc ca la povesti. Erea asa frumosa ca visam deschis. Avea ochi albastru, par spic frumos titze mari frumose ca focul, picior frumos ridicat cuc, apoi desbracat pentru armata ramas cască, dezbracat picior strampi vazut marar cat iarba speriat la noi, vazut titze mari scos carpe speriat tare la noi, vazut peruca jos cap chel cel mai tare speriat . Atunci eu prins scos pistol repede si zis tare de speriat:
    -Maini sus pui de dac spion la noi ca omor la tine cat zicem peste!…
    Apoi cazut jos la mine repede impuscat si zis
    -NIET FSB SPITZNATZ!
    Apoi dus la mine spital…
    Pui de dac spion nu știut tras la mine …

      • ca deobicei razi si-ti raspunzi singur . si pe bursa faceai la fel . esti jalnic , chiar imi este mila de tine , n-ai cu cine vorbi de-ti raspunzi singur ?

        • Cu mine vorbit pui de dac bursa? Care bursa? Nu jucat bursa viata mea. Dar ramas soc spion…

  7. Eu cred ca Atila te iubeste’ rusoaica ‘ de nu ai mierlit la ortu popi… 🤓
    A vazut ca o placi…

  8. 🥃…hatz… Eu cred domnisoarelor ca hungurii vor sa ne ajute dar nu pot coti stanga portavionul huSS Organ pe Dunere…

  9. Ar fi interesanta reunirea cu Ungaria pt romani.Se vor intoarce la statutul dorit-slugi fara pamant.Doar nu isi inchipuie ca legile de la 1922-23 vor ramane valabile!Ma apuca rasul.Pe de alta parte Ungaria joaca o carte mare.Seamana a cacialma.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger