AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria, nodul din gâtul Uniunii Europene. Maghiarii se opun aderării Ucrainei!

Ungaria, nodul din gâtul Uniunii Europene. Maghiarii se opun aderării Ucrainei!

Viktor Orban: Războiul din Ucraina va pune capăt supremației Occidentului. „Lumea nu a trecut de partea SUA și a Kievului” / Foto: Facebook

Ungaria joacă tare în relaţia cu Uniunea Europeană. Cabinetul prim-ministrului Viktor Orban vrea rezultate concrete de la conducerea UE înainte de a fi de acord cu rectificarea bugetară.

Maghiarii nu văd cu ochi buni nici aderarea Ucrainei, pentru că nu s-a efectuat un studiu de impact privind efectul acestei mişcări.

UE, datoare la ţările europene

Referitor la execuţia bugetară, maghiarii susţin că UE nu a achitat sumele datorate Ungariei şi Poloniei din fondul de redresare după pandemia de coronavirus; multe astfel de plăţi sunt amânate, iar nivelul general de plată este scăzut.

El a apreciat că reţinerea banilor destinaţi ţării sale şi Poloniei este ilegală. Oficiali europeni neidentificaţi care au declarat joi că urmează să fie deblocate în curând zece miliarde de euro pentru Ungaria, sumă care fusese blocată din cauza îngrijorării privind dezechilibrele democratice din această ţară.

Ucraina n-ar îndeplini criteriile de aderare

În ceea ce priveşte Ucraina, ungurii spun că nu a fost evaluată nici îndeplinirea criteriilor de aderare la UE, în timp ce integrarea statelor „mult mai bine pregătite” din Balcanii Occidentali este amânată.

Altfel, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară în privinţa realizării reformelor necesare

Scholz a subliniat că viitorul Ucrainei se află în Uniunea Europeană. Germania îşi va continua sprijinul pentru Ucraina, inclusiv în sectorul militar, în strânsă coordonare cu Europa şi cu parteneri internaţionali.

author avatar
Andrei Ștefan