AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria, nodul din gâtul Uniunii Europene. Maghiarii se opun aderării Ucrainei!

Ungaria, nodul din gâtul Uniunii Europene. Maghiarii se opun aderării Ucrainei!

Ungaria joacă tare în relaţia cu Uniunea Europeană. Cabinetul prim-ministrului Viktor Orban vrea rezultate concrete de la conducerea UE înainte de a fi de acord cu rectificarea bugetară.

Maghiarii nu văd cu ochi buni nici aderarea Ucrainei, pentru că nu s-a efectuat un studiu de impact privind efectul acestei mişcări.

UE, datoare la ţările europene

Referitor la execuţia bugetară, maghiarii susţin că UE nu a achitat sumele datorate Ungariei şi Poloniei din fondul de redresare după pandemia de coronavirus; multe astfel de plăţi sunt amânate, iar nivelul general de plată este scăzut.

El a apreciat că reţinerea banilor destinaţi ţării sale şi Poloniei este ilegală. Oficiali europeni neidentificaţi care au declarat joi că urmează să fie deblocate în curând zece miliarde de euro pentru Ungaria, sumă care fusese blocată din cauza îngrijorării privind dezechilibrele democratice din această ţară.

Ucraina n-ar îndeplini criteriile de aderare

În ceea ce priveşte Ucraina, ungurii spun că nu a fost evaluată nici îndeplinirea criteriilor de aderare la UE, în timp ce integrarea statelor „mult mai bine pregătite” din Balcanii Occidentali este amânată.

Altfel, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară în privinţa realizării reformelor necesare

Scholz a subliniat că viitorul Ucrainei se află în Uniunea Europeană. Germania îşi va continua sprijinul pentru Ucraina, inclusiv în sectorul militar, în strânsă coordonare cu Europa şi cu parteneri internaţionali.

author avatar
Andrei Ștefan
12.257 afisari

38 COMENTARII

 1. Bravo ungurilor
  sa ia si transilvania sa o curete de comunistii romani si sa-mi dea si mie cetatenie. DAU SI SHPAGApentru cetatenia ungureasca! Doamne ajuta sa scapam de primitivismul asta de rromania si sa avem si noi parte de civilizatie occidentala.

 2. Adevarul . ro , astazi , 1 Decembrie 2023 , ora 11:34 , articol de Stefan Lica : ” Momentul in care Ungaria a fost aproape sa se uneasca cu Romania ……….. …………………………………………………………………………… ” – Stefano Bottoni , reputat istoric italian , interviu pentru Adevarul . ro .

  • Tare chestie , putina lume stie ce s-a intamplat in 1919 , sunt momente din istorie despre care se vorbeste in soapta sau nu se vorbeste deloc !

 3. Nici cetățenii altor țări nu îi vor pe racheți, atâta doar că ungurii au și un președinte. Ceilalți au doar slugi obediente.

 4. Ba ce au ajuns nemtii astia!!! Cum sa sustii ba aderarea la asa ceva cand pe toti i ai frecat ca pe ridiche ??? Hai mars!!

  • Stimabile ai idee cați bani s-au tras de la UE si căte se puteau face daca romanii de la conducere erau competenți? Ai vazut ungurii,polonezii ce autostrăzi au cu bani de la UE? Ai vazut Budapesta ce autostrada de centura are cu 8 benzi? Păi pe cărca noastră nu avem acum niciun drum expres,o autostrada, pod peste dunare etc..n-aveai nene nimic din buget, că banii se duc pe pensii si salarii..proasta nație de oameni..ce rahat de investiții de miliarde au facut rusii 50 de ani aici? hai ura cu neatănarea și roexit..după unii mai bine murim săraci intr-o țară de secol 18.😃

   • „Prietenia” dintre ROMANIA si „occident” ne-a adus pagube economice uriase de peste un trilion de Euro(1.000.000.000.000), adica un milion de milioane, pagubele culturale, intelectuale si sufletesti fiind imposibil de evaluat. E momentul ca ROMANIA sa urmeze de indata calea MARII BRITANII si sa iasa din aceast funest furnal al raului. Mai mult decit atit, ROMANIA apartine Estului si nu Vestului intrucit SERBIA si MUNTENEGRU, BULGARIA si MAKEDONIA, ROMANIA si BASSARABIA, UKRAINA si BIELORUSSIA sint Tari si popoare care vorbesc Limbi duferite dar care au o Istorie comuna si care se subsumeaza vastului Spatiu de Cultura si Civilizatie a Lumii RUSE. Aceste Natiuni au locuit si conlucrat impreuna in aceasta zona a Lumii cu mult inainte ca Lumea sa descopere America si cu voia Providentei vor continua sa dainuie aici cu mult dupa ce Lumea va fi uitat de Amerika.

    • NICIODATĂ nu am aparținut „estului” ,tocmai de aceea noi am avut Micul Paris, iar românii mergeau la studii in Europa (Franța, Germania, Austria) pentru că bolșevicii au stat in FEUDALISM și stau inca! Au năvălit in Ucraina exact ca niste barbari ce sunt ! In anii ’40 furau orice semana cu un ceas iar acum fură ..mașini de spălat , copii și violează femei ! „ORTODOCȘII LUI KIRIL nu au nici măcar credința estica!

 5. Unguri sunt barbati nu cepe putrede poporul Român își merita soarta vin alegerile pregătiți-vă sa puneți botul la promisiuni deșarte 34 de ani de promisiuni și la anul și la mulții anii

 6. Ucraina are agricultura mai tare că Franța,ar avea și multe fonduri pentru reconstrucție, multi nu vor schimbarea,vor pierde bani,deci se opun

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri