AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria ne dă lecții la apărare / Ce contract a semnat Budapesta...

Ungaria ne dă lecții la apărare / Ce contract a semnat Budapesta cu Germania

Ungaria ne dă lecții la apărare / Ce contract a semnat Budapesta cu Germania

Deși este în contradicție cu Comisia Europeană și Parlamentul European asupra noțiunii de stat de drept, Ungaria a ales cu hotărâre opțiunea europeană de a-și moderniza forțele armate.

Astfel, după ce a selectat avionul suedez de luptă JAS-39 Gripen și a notificat Airbus Helicopters pentru un contract de livrare de 36 de elicoptere (20 H145M și 16 H-225M „Caracal”), Budapesta a comandat, în decembrie 2018, 44 tancuri germane Leopard 2A7+ și 24 de obuziere PzH2000 de la producătorul german Krauss-Maffei Wegmann precum și, doi ani mai târziu, 218 vehicule de luptă de infanterie KF41 Lynx, produse de Rheinmetall.

Muniții de sute de milioane de euro

De aici, mai mult, și noul contract pe care Ministerul Apărării din Ungaria l-a atribuit producătorului Rheinmetall. Compania germană a indicat, pe 30 martie, că Budapesta a comandat un „lot mare de muniții”, în valoare de „câteva sute de milioane de euro”.

Lotul în cauză include muniție de 30 mm, precum și obuze de 120 mm (pentru Leopard 2A7+) și de 155 mm (pentru obuzierele PzH2000). Rheinmetall menționează, de asemenea, și cartușe de 12,7 și 7,62 mm.

„Achiziția unui set complet de muniție reprezintă un alt pas important făcut de Ungaria, membră a UE, în modernizarea forțelor sale armate, și de NATO”, deoarece „interoperabilitatea cu alte forțe armate partenere este sporită și de muniția modernă”, a argumentat Rheinmetall, scrie Opex 360.

Uzină ultramodernă pentru vehicule blindate

„Suntem extrem de onorați că Ungaria a avut din nou încredere în noi pentru a-și moderniza forțele armate” și „așteptăm cu nerăbdare să lucrăm intens cu clientul nostru într-un alt domeniu cheie al capabilităților militare”, a comentat Armin Papperger, directorul general al grupului german.

Livrarea acestori muniții muniții va începe în 2023, pentru a se prelungi până în 2031. În cea mai mare parte, acestea vor fi produse în Ungaria. Ceea ce, de altfel, corespunde obiectivelor de producție ale vehiculului blindat KF-41 Lynx, care va fi fabricat – din 2023 – la Zalaegerszeg, unde Rheinmetall construiește o fabrică descrisă ca fiind una dintre „cele mai moderne din Europa”.

author avatar
Tudor Borcea
773 afisari

4 COMENTARII

  1. Pierderile noastre ar fi mici, azi încă, dac-am ocupa, din nou, Budapesta. Că împotriva cui se înarmează armata maghiară?

    • Impotriva idiotilor de romani! Pentru ca suntem pe post de idioti utili, Ungaria va pune din nou stapanire pe Ardeal.

  2. Faceti bine si nu ne mai prezentati ”maretele realizari” ale vecinilor. Pentru o mare parte din tara, ranile trecutului si politica prezentului, nu pot fi cicatrizate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger