AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria naşte tensiuni în NATO: s-ar putea opune aderării Suediei

Ungaria naşte tensiuni în NATO: s-ar putea opune aderării Suediei

Preşedintele parlamentului ungar a lansat o teorie periculoasă pentru armonia din NATO: Ungaria nu este sigură că trebuie să aprobe cererea Suediei de a adera la Alianţă.

Aprobarea Ungariei a rămas blocată în parlament din iulie 2022, pe fondul îngrijorărilor legate de critici ale politicienilor suedezi cu privire la regresul democratic al Ungariei.

Ce motive au maghiarii?

Ungurii şi-au justificat poziţia dând vina pe acuzaţii „părtinitoare şi nedrepte” ale unor politicieni suedezi împotriva guvernului ungar.

„Nu este sigur că trebuie să aprobăm această cerere”, a declarat pentru HirTV preşedintele parlamentului, Laszlo Kover, din partea partidului la putere Fidesz, referindu-se la Suedia.

Suedia se teme de Rusia

Reamintim, Suedia a solicitat anul trecut aderarea la NATO, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, iar majoritatea membrilor alianţei i-au ratificat rapid cererea.

Dar Turcia şi Ungaria nu au ratificat deocamdată cererea Suediei şi ambele ţări au afirmat că îşi coordonează îndeaproape poziţia în această chestiune.

Parlamentul Ungariei se va întruni din nou la sfârşitul acestei luni.

292 afisari

6 COMENTARII

  1. Și care este problema? Pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen stau pe rând la coadă când Olanda, când Austria și nimeni nu se mai strofoacă. Ce, UE trebuie să fie împânzită de trupe, armament și tehnică militară americane? Eu aș zice că ideea Franței de a se crea o armată europeană este foarte bună, așa scăpăm de partenerul strategic care este cauza tuturor conflictelor militare de pe glob din ultimii ani.

  2. Bravo Ungaria bravo Orban
    si Romania trebuie sa conditioneze votul /NATO/ pt a intra in Schengen Suedia
    In secunda 2 ar intra in Schengen la ordinul amwericanilor ha !ha!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Peste 120 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Anunțul Termoenergetica

O veste cum nu se poate mai proastă, la început de săptămână, pentru locuitorii a peste 120 de blocuri din Capitală. Deși afară e...

Chiar şi ministrul Agriculturii recunoaşte că România e groapă de gunoi: „Intră lactate care n-au văzut laptele”. Inutil, tot nu face nimic

Afirmaţie şocantă de la ministrul Agriculturii, Florin Barbu. A spus că, în România, intră produse din lapte care nu sunt produse, de fapt, din...