AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria, lovitură totală! Decizia luată de autoritățile de la Budapesta va afecta...

Ungaria, lovitură totală! Decizia luată de autoritățile de la Budapesta va afecta toți românii

UngariaUngaria, lovitură totală! Decizia luată de autoritățile de la Budapesta va afecta toți românii / foto: Al Arabiya

Ungaria va prelungi cu încă o lună măsurile restrictive privind accesul în ţară introduse de la 1 septembrie în vederea prevenirii extinderii epidemiei de COVID-19. Astfel, măsurile se vor aplica până la sfârşitul lunii octombrie.

Anunțul a fost făcut joi de şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit Agerpres.

Decizia autorităților ungare vine după ce în ultimele 24 de ore în Ungaria au fost confirmate 848 de noi cazuri de COVID-19, în timp ce bilanţul deceselor asociate noului coronavirus de la începutul epidemiei a ajuns la un total de 781.

Accesul străinilor, interzis

În aceste condiții, rămâne interzis accesul străinilor în Ungaria, cu excepţia tranzitului, călătoriilor de afaceri sau umanitare, convoaielor militare, participării la evenimente importante sportive, culturale şi religioase, exceptaţi fiind şi cetăţenii străini care lucrează în Ungaria, diplomaţii sau alte persoane aflate în călătorii oficiale.

Cetăţenii ungari reveniţi din străinătate trebuie să rămână în carantină sau să obţină două rezultate negative la testul de COVID-19.

Printre alte măsuri aplicate începând din 1 septembrie, măştile au devenit obligatorii în transportul public şi în spaţiile închise (nepurtarea lor fiind sancţionată cu o amendă de 50.000 de forinţi – 138 de euro), cluburile şi barurile se închid cel târziu la ora 23:00 şi au fost interzise vizitele în spitale şi cămine de bătrâni. Aceste măsuri rămân de asemenea în vigoare.

author avatar
Andreea Vlad