AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria întoarce spatele SUA: Nu vrem forțe suplimentare NATO pe teritoriul țării

Ungaria întoarce spatele SUA: Nu vrem forțe suplimentare NATO pe teritoriul țării

Ungaria întoarce spatele SUA: Nu vrem forțe suplimentare NATO pe teritoriul țării

Ungaria are militari bine pregătiți și suficiente forte armate naționale și nu consideră necesară desfășurarea de trupe suplimentare ale NATO pe teritoriul țării, a declarat ministrul maghiar al Apărării, Tibor Benko.

Tibor Benko a făcut aceste declarații luni, la Budapesta, unde l-a primit pe ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Datorită programului de dezvoltare a forțelor armate, Ungaria este puternică, a spus Benko. El a subliniat că armata maghiară s-a dezvoltat mult din 2017, capabilitățile sale sunt de așa natură încât poate rezolva sarcinile care decurg din conflictul ruso-ucrainean. Asa că acum „nu este necesară desfășurarea forțelor armate ale altor țări în Ungaria”, a menționat el.

„Nu considerăm că este oportun”

„Ungaria a creat deja astfel de forțe naționale, a format un astfel de potențial național încât în ​​situația actuală nu este nevoie să ne bazăm pe forțele și unitățile armate străine. Ne îndreptăm mai departe pe această cale, așa că acum, în situația existentă, nu considerăm că este oportun și nu cerem ca aici să fie staționate forțe suplimentare ale NATO”, a spus Benko, scrie Vești din Rusia.

Ben Wallace a subliniat că Europa Centrală este importantă nu numai pentru Marea Britanie, ci și pentru NATO. Dacă agresiunea rusă s-ar transforma într-o invazie în Ucraina, ar suferi foarte mult și Ungaria: prețurile la energie și alimente ar crește, iar pe lângă dificultățile economice, ar amenința și presiunile migratorii, a spus ministrul britanic.

Negocieri cu Putin. Și fără Ucraina în NATO

Răspunzând la întrebarea dacă premierul Viktor Orban (așteptat în Rusia) va negocia cu președintele rus Vladimir Putin în situația actuală, Tibor Benko a spus că „este întotdeauna oportun să se negocieze. NATO pune, de asemenea, pe primul loc dialogul, nu descurajarea, lupta armată”. „Deci procesul nu trebuie respins, dimpotrivă, este necesar”, a adăugat el, „și este firesc ca un prim-ministru să fie responsabil de securitatea țării sale”, scrie Világgazdaság, principalul cotidian de afaceri din Ungaria.

Ministrul maghiar a reiterat poziția Budapestei conform căreia Ucraina nu este pregătită să adere la NATO, invocând „persecuțiile” etnicilor maghiari din regiunea ucraineană Transcarpatia.

author avatar
Tudor Borcea
630 afisari

7 COMENTARII

  1. @national.ro : „Ministrul maghiar a reiterat poziția Budapestei conform căreia Ungaria nu este pregătită să adere la NATO” – ati vrut sa scrieti „Ucraina” dar ati scris „Ungaria”. Poate ar trebui sa corectati…

    • pleaca ma anonimu, lu, peste d-aici
      sunt roman get beget /ardelean/ dar traiesc aici langa minoritatile maghiare si urmaresc uneori si emisunilie TV ale vecinilor nostri unguri. La noi in ardeal multi cetateni romani ( chiar si cei de etnie română !) au case cumparate in Ungaria in zona de frontiera, unde nu se platesc impozite pe case ci doarpe terenuri agricole (!!!) si dintre care multi muncesc in Ungaria , altii ce nu se descurca cu limba fac naveta la lucru in jud Arad Bihor Satu Mare etc , Au acolo copiii la scoli cu limba de predare romana si maghiara si relatiile dintre ei sunt excelente Sa nu mai zic de faptul ca multi romani din
      jud Arad Bihor etc sin zonele de frontiera isi fac cumparaturile saptamanal sau lunar in Ungaria si asta datorita preturilor mai mici si mai ales a calitatii marfurilor fie ele alimentare sau nu.
      Tu daca vorbesti din auzite mai bine taci in plm
      Acelasi discurs in problema NATO si UE l-a avut si primministrul Ungariei Orban care s-a impotrivit criticand conducerea UE in multe decizii, ca de ex in legatura cu imigrantii impusi de UE sa fie primit in statele UE sau orele de educatie LGB…. in scolile elementare) Omul s-a impotrivit clar si a spus printre altele ca in primul rand il intereseaza situatia popurului sau suveran si independent si apoi a altora. Si ca nu va face niciodata nimc din ceea ce nu isi doreste poporul sau indiferent de dispozitiile unora de pe la Bruxelles.
      Spre deosebire de altii ( stim noi cine) ce stau in pozitia ”ghiocelul” in fata unor sefi cum e de ex. madame Von der Lain si altor sefi de la Bruxelles ce nu tin cont de obiceiurile si traditiile popoarelor lor dand tot felul de dispozitii precum de ex. orele de educatie sexuala in scolile elementare de la noi
      si mai ales pe tema L.G..T
      PS DAca nu iti pace pozitie conducerii Ungariei , citeste discursul din parlamentul european al primului ministru polonez din zilele astea ( il gasesti pe net) in care si acesta critica conducerea UE si masurile pe care incearca sa le impuna Poloniei si altor state membre UE ( repet state MEMBRE si nu SUBALTERNE)
      Asa ca las-o jos ca macane!

  2. De asta ne-au ocupat Ardealul 1000 de ani fiindca mereu au fost mai curajosi ,mai uniti si mai determinati decat mamaligile mioritice.Asta fac si acum ,in timp ce tradatorii votati de mamaligari se ploconesc si ling clantele straine ,ungurii se iau de piept cu Uniunea bosorogului Soros..

  3. Bravo domnule ministru felicitari.!
    Unul din motivele pt care Ungaria primeste spre multumirea poporului , de la Rusia gaze ieftine,este si pozitia ei legata de neacceptarea trupelor straine pe teritoriul Ungariei !
    Cum naiba nu ii e frica Ungariei ca o invadeaza Putin si ai lui si altora le e tare frica……? ha?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger