AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Supra-rapelul, obligatoriu pentru...

Ungaria începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Supra-rapelul, obligatoriu pentru această categorie de persoane

vaccinareUngaria începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Supra-rapelul, obligatoriu pentru această categorie de persoane

Urmând exemplul Israelului, Ungaria a decis să înceapă administrarea celei de-a treia doze de vaccin antiCovid.

Demersul vine pe fondul creșterii cazurilor de infectare și răspândire a variantei Delta a noului coronavirus.

Guvernul de la Budapesta a decis ca de la 1 august să furnizeze a treia doză de vaccin pentru cetățenii care doresc, cu condiția să fi trecut minimum patru luni de la a doua doză, a anunțat vineri premierul Viktor Orban.

Din cauza variantei Delta, persoanele care nu s-au vaccinat încă sunt într-un pericol mai mare decât oricând, a atras atenţia Orban. Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai spus premierul.

Vaccinul va fi obligatoriu pentru angajații din sistemul sanitar

Vaccinarea cu cea de-a treia doză va fi obligatorie pentru cadrele medicale, a precizat Orban. Angajații din domeniul medical pot lucra doar dacă se vaccinează.

Potrivit premierului ungar, 45% dintre tinerii între 16-18 ani sunt vaccinați, iar în rândul tinerilor între 12-15 ani procentul vaccinaților a atins 20%. Până la începerea anului școlar se vor crea toate condițiile ca întreaga această categorie de vârstă să primească vaccinul, în măsura în care părinții îl solicită, a mai spus Orban.

Ungaria, ţară cu 10 milioane de locuitori, a fost printre cele mai rapide din Uniunea Europeană în privinţa vaccinării cetăţenilor, dar ritmul a încetinit în ultimele săptămâni, menţionează Reuters.

De notat că mulți cetățeni maghiari s-au imunizat cu vaccinul chinezesc anti-Covid, care oferă o protecție scăzută.

author avatar
Andreea Vlad
672 afisari

5 COMENTARII

    • Orban calca in excremente la partea cu vacsinurile eugeniste ale satanei globaliste. Nu gasesc nici o explicatie logica pentru increderea pe care le-o acorda..

  1. face si asta una buna una rea ca de obicei joaca la doua capete sa si multumeasca totusi stapanii!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger