AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria impune noi restricţii la graniţă. Măsura îi afectează și pe români

Ungaria impune noi restricţii la graniţă. Măsura îi afectează și pe români

ungariaRomânia cumpără Ungaria la bucată. Sute de români au devenit proprietari de locuințe la un preț de 10 ori mai mic decât în țară

Ungaria impune noi restricții la graniță, începând cu 15 iulie, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Măsura îi va afecta și pe români, țara noastră figurând în categoria „galbenă”, alături de Bulgaria, Portugalia, Marea Britanie și Suedia.

Astfel, toate persoanele care vin din aceste ţări „galbene” trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore, potrivit digi24.ro. Din categoria „roşie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina. Venirea în Ungaria a cetățenilor din aceste țări va fi interzisă.

Croaţia, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria „verde”, a precizat responsabilul ungar. Această decizie a autorităților de la Budapesta vine ca urmare a numărului mare de cazuri de infectări cu Covid-19 raportate în ultima perioadă de mai multe țări din Europa.

Și Austria a impus carantina pentru români

Austria a emis alertă de călătorie pentru România pe fondul înrăutățirii epidemiei de coronavirus. Astfel că românii se vor supune mai multor măsuri. Dacă vor să intre pe teritoriul austriac, ei trebuie să stea 14 zile în izolare sau să prezinte un test negativ de coronavirus înainte de a pătrunde pe teritoriul austriac, conform declarațiilor făcute de cancelarul Sebastian Kurz și ministrul de Externe, Alexander Schallenberg, într-o conferință de presă.

Ignorarea acestor reguli aduce cu sine o amendă de 145 de euro sau pedepse și mai severe, relatează presa austriacă.

Numărul mare de noi infectări zilnice cu coronavirus a menținut România pe lista țărilor nesigure și în evaluarea autorităților britanice. Marea Britanie a făcut publică vineri lista celor 59 de țări cu destinație sigură din punct de vedere epidemiologic. După revenirea din aceste țări, cetățenii britanici nu mai sunt obligați să stea în izolare 14 zile. România nu se află, însă, pe această listă.

author avatar
Andreea Vlad
224 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si uite asa din cauza unor nespalati, vedeti nu am pus ghilimele ?? EUROPA se inchide iar pentru oamenii de rand (corecti), ca la VIP, asa zisii VIP si altii sparghelisti nu conteaza.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger