AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria i-a dat o replică DURĂ Ursulei von der Leyen în scandalul...

Ungaria i-a dat o replică DURĂ Ursulei von der Leyen în scandalul plăţii gazelor ruseşti în ruble

ursula-von-der-leyen-viktor-orbanUngaria i-a dat o replică DURĂ Ursulei von der Leyen în scandalul plăţii gazelor ruseşti în ruble

Ungaria va încălca sancțiunile UE contra Rusiei dacă își va menține promisiunea de a plăti pentru gazul rusesc în ruble, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Am făcut o analiză a decretului lui Putin, iar chestiunea juridică este foarte clară. Ceea ce sugerează Putin – această conversie din euro în ruble și apoi plata facturii de gaze – ar fi o încălcare a sancțiunilor.

Dacă faci asta, dacă plătești în ruble, încalci sancțiunile, eviți respectarea sancțiunilor pe care noi le-am impus Rusiei”, a spus șefa executivului european.

Ungaria a blamat UE că are alte interese

„Aș dori să asigur pe toată lumea că aprovizionarea cu energie a Ungariei este sigură și va continua să fie așa și în viitor”, a scris ministrul de Externe al Ungariei, Szijjártó, pe pagina sa de socializare, relatează presa maghiară.

Szijjártó susține că este posibil să se plătească pentru gazul rusesc în ruble în baza contractului încheiat între filiala MVM CEEnergy și filiala Gazprom Gazpromexport, precum și în baza „negocierilor tehnice din ultimele zile”, fără a încălca sancțiunile de la Bruxelles.

Oficialul a adăugat: „Înțelegem că alții au alte interese, dar este în interesul nostru să garantăm securitatea aprovizionării cu energie a țării noastre. Și vom face acest lucru, pentru că nimeni nu poate face poporul maghiar să plătească prețul războiului.

Aș dori să asigur pe toată lumea: aprovizionarea cu energie a Ungariei este sigură și va continua să fie așa și în viitor”, a spus el.

Ungaria, contract pe termen lung cu Rusia

Comisia Europeană a anunţat anterior că firmele europene ale căror contracte de furnizare de gaze naturale încheiate cu Rusia stipulează că plata se face în euro sau dolari nu ar trebui să dea curs cererii Rusiei privind plata în ruble.

Ungaria, care se bazează pe importurile din Rusia pentru aproximativ 70% din consumul său energetic, a semnat anul trecut un contract pe termen lung cu Rusia.

author avatar
Andrei Ștefan
860 afisari

6 COMENTARII

  1. Dacă războiul ar fi fost război, adică nu teatru de operațiuni, înțelegere între toți cei ce conduc lumea, aprovizionarea Ungariei nu ar fi deloc sigură; conducta ce trece prin Ucraina ar fi fost demult oprită.

  2. Este foarte excitant pentru kapra care conduce CE ca ungurii să facă frig în case, să n-aibă curent și să mănânce hrana rece. Kapra execută ordinele venite de la colega ei din țara licuriciului obez, v.nuland care spune că rezultatul sancțiunilor înseamnă mai puțini europeni în viață. Ăsta e partenerul nostru strategic, mânca-l-ar iadul.

    • „Doamna Ursula” este mai mare în ierarhia celor ce conduc lumea decît Nuland. A se citi pg în FRANCEZĂ wikipedia a Ursulei. Cred că partea franceză a vrut pe altcineva în capul CE. Nimeni nu aterizează în astfel de funcții pe merit sau din întîmplare.

      • Ursula.. Cine a ales-o si care-i sînt împuternicirile? Cine o verifică?
        Sper ca trăim in democratie. Sper că nu ne punem jugul de gât intr-un sistem gen „trăiască tovarășul secretar general”….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger