AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria ferește copiii de ideologia LGBT. Reacție uluitoare a Bruxellesului. Ce vrea...

Ungaria ferește copiii de ideologia LGBT. Reacție uluitoare a Bruxellesului. Ce vrea să facă UE

Ungaria fereste copiii de ideologia LGBT. Reactie uluitoare a Bruxelles-ului. Ce vrea sa facă UE/ Foto:Facebook

UE, „foarte îngrijorată”, a declarat că  examinează legea votată în parlamentul maghiar care va duce la interzicerea programelor educaționale, a reclamelor, a cărților sau a serialelor în care este menționată homosexualitatea.

Uniunea Europeană a declarat că este „foarte îngrijorată” de o nouă lege maghiară, criticată de ONG-uri și de Washington drept un „atac” asupra drepturilor LGBT.

Potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, UE examinează „legalitatea” textului. Acesta din urmă, adoptat marți, 15 iunie, în Ungaria, stipulează că „pornografia și conținutul care reprezintă sexualitatea sau promovează deviația identității de gen, a schimbării de sex și a homosexualității nu trebuie să fie accesibile persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani”.

Potrivit ONG-urilor, aceasta va duce la interzicerea programelor educaționale, a reclamelor, a cărților sau a serialelor în care este menționată homosexualitatea.

„Foarte îngrijorați de noua lege din Ungaria. În prezent examinăm dacă încalcă legislația UE ”, a scris șefa executivului european pe Twitter. Comisia Europeană anunțase deja mai devreme, miercuri, că analizează la nivel juridic acest text inițiat de partidul premierului maghiar Viktor Orban.

„Ceea ce facem va depinde de ceea ce găsim, trebuie să ne uităm la ce aspecte și puncte legislația respectă sau nu legislația europeană, principiile UE sau Carta drepturilor fundamentale”, a explicat un purtător de cuvânt al Comisiei, Dana Spinant, scrie Le Parisien.

Comisia Europeană a reamintit că în noiembrie a prezentat o strategie destinată combaterii discriminării și a urii împotriva persoanelor LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transgender).

„Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea”

„Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea și nu într-o Europă care o ascunde copiilor noștri. Nimeni nu ar trebui discriminat pe baza orientării sexuale”, a spus Von der Leyen.

La Washington, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat a exprimat „îngrijorarea” autorităților americane cu privire la „libertatea de exprimare” în Ungaria și a considerat că legea maghiară stabilește restricții care „nu au loc într-o societate democratică”.

Viktor Orban, ținta Bruxelles-ului

Ungaria, condusă de Viktor Orban din 2010, își intensificase deja ofensiva împotriva comunității LGBT în decembrie anul trecut, consacrând în Constituție definiția sexului unei persoane ca fiind doar cel de la naștere și interzicând-o de facto adopțiile de către cupluri homosexuale.

Membru din 2004 al UE, a cărei Cartă a drepturilor fundamentale interzice orice discriminare bazată pe orientarea sexuală, Ungaria este în mod regulat acuzată de Bruxelles de încălcări ale statului de drept.

Budapesta a fost vizată din 2018 de o procedură – articolul 7 din tratat – lansată de Parlamentul European pentru „încălcarea gravă” a valorilor UE, care, teoretic, poate duce la sancțiuni, dar se află în prezent în punct mort.

author avatar
Tudor Borcea