AcasăȘTIRI EXTERNEUngaria are o surpriză pentru propria populaţie. Se întâmplă imediat după ce...

Ungaria are o surpriză pentru propria populaţie. Se întâmplă imediat după ce oamenii îşi fac rapelul!

viktor orbanUngaria are o surpriză pentru propria populaţie. Se întâmplă imediat după ce oamenii îşi fac rapelul!

Maghiarii îşi doresc să-i „marcheze” aşa cum trebuie pe pacienţii care îşi fac cele două doze de vaccin anti-coronavirus.

Guvernul de la Budapesta a decis să introducă certificate de imunitate la coronavirus pentru persoanele care au fost vaccinate sau au trecut prin infecţie, a anunţat joi şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Certificatul le va fi emis persoanelor care au primit a doua doză de vaccin, documentul urmând să indice data administrării acesteia, a precizat Gergely Gulyas în briefingul de presă săptămânal.

Pacienţilor care s-au recuperat de pe urma COVID-19 li se va emite un certificat cu data externării din spital sau a primului test PCR negativ după infectare, ori a celei de-a zecea zile după primul test PCR pozitiv, a adăugat Gulyas.

Când sunt gratuite şi când costă bani

Autorităţile maghiare au precizat că ambele tipuri de certificate vor fi gratuite.

O altă posibilitate este ca persoanele care au fost infectate să obţină un certificat pe baza rezultatelor de la un laborator autorizat, însă, în acest caz, pentru emiterea documentului va fi percepută o taxă, a menţionat purtătorul de cuvânt al lui Orban.

author avatar
Andrei Ștefan
771 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger