AcasăȘTIRI EXTERNEUnde va impune Angela Merkel vaccinarea obligatorie. Decizia este luată

Unde va impune Angela Merkel vaccinarea obligatorie. Decizia este luată

angela merkelAngela Merkel păcălită de doi farsori ruși. Incredibil ce conversație a purtat la telefon fostul cancelar german

Armata germană se pregătește să impună militarilor vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19,  în fața reapariției severe a pandemiei, a anunțat Ministerul german al Apărării, marți, 23 noiembrie, într-un moment în care dezbaterea asupra obligației de vaccinare pentru populație se aprinde în Germania.

O comisie de arbitraj a ministerului, cu participarea reprezentanților personalului, a decis cu o zi înainte să adauge vaccinul anti-Covid-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru toate trupele, a declarat  un purtător de cuvânt al ministerului.

Rată de vaccinare, mai mică decât în alte țări

Aplicarea deciziei „este așteptată în curând”. Ministrul Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, „s-a exprimat ferm în favoarea obligației” de vaccinare, a adăugat el.

Bundeswehr ar deveni astfel prima instituție din Germania care să facă un astfel de pas. În această țară, lovită de un al patrulea val intens de contaminări, ca și în vecina Austria, rata de vaccinare este mai mică de 70%, mai puțin decât în ​​alte țări europene.

Liderii germani au deschis, săptămâna trecută,  calea pentru vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății și din casele de bătrâni. Dar situația sanitară este de așa natură încât o dezbatere pe tema vaccinării obligatorii, respinsă categoric până acum de guvernul Angelei Merkel, revine acut.

Doi lideri regionali, conservatorul bavarez Markus Söder și ecologistul Winfried Kretschmann (Baden-Württemberg), pledează pentru o astfel de obligație.

„Lenea” germanilor

Asociații medicale s-au pronunțat și ele în favoarea unei obligații vaccinale pentru întreaga populație, într-un moment în care rata de incidență a noilor infecții pe parcursul a șapte zile s-a apropiat marți de pragul de 400, un record pentru a 16-a zi la rând, scrie AFP.

CDU, partidul Angelei Merkel, care va părăsi puterea în săptămânile următoare, a cerut viitoarei coaliţii de trei partide care îi va succeda să ia o poziţie pe acest subiect al unei posibile obligaţii de vaccinare. La rândul său, soțul lui Merkel, Joachim Sauer, a rupt cu discreția sa obișnuită pentru a deplânge „lenea” de care dau dovadă cei nevaccinați.

 

author avatar
Tudor Borcea
443 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger