AcasăȘTIRI EXTERNEUndă verde pentru Ucraina să adere la NATO. Anunțul făcut de Jens...

Undă verde pentru Ucraina să adere la NATO. Anunțul făcut de Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg natoUndă verde pentru Ucraina să adere la NATO. Anunțul făcut de Jens Stoltenberg

Toți membrii NATO sunt de acord ca Ucraina să se alăture Alianței Nord-Atlantice, a declarat secretarul general Jens Stoltenberg.

Stoltenberg a făcut această declarație înaintea întâlnirii de vineri a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei de la baza aeriană americană Ramstein, din sudul Germaniei.

Toți membrii NATO sunt de acord ca Ucraina să adere la Alianță

Secretarul general al NATO le-a mai spus reporterilor că odată ce războiul din Ucraina se va încheia, Kievul trebuie să ia măsuri pentru a descuraja noi atacuri. Stoltenberg a declarat că obiectivul principal al NATO în acest moment este să se asigure că Ucraina învinge Rusiei.

În urmă cu o zi, Stoltenberg a mers la Kiev, în prima sa vizită în Ucraina după invazia rusă. El l-a invitat pe preşedintele Volodimir Zelenski la Summit-ul NATO ce va fi găzduit de Vilnius în luna iulie.

Aderarea la NATO şi garanţii solide de securitate pentru Ucraina vor fi prioritare pe agenda summit-ului, a precizat secretarul general al alianţei nord-atlantice.

„Viitorul Ucrainei este în familia euro-atlantică, viitorul Ucrainei este în NATO. În acelaşi timp, obiectivul principal al Alianţei şi al membrilor săi este de a se asigura că Ucraina câştigă” războiul, a subliniat secretarul general al NATO, la întîlnirea cu Zelenski.

author avatar
Andreea Vlad