AcasăȘTIRI EXTERNEÎncă o lovitură în lumea petrolului: secretarul general al OPEC, moarte suspectă!

Încă o lovitură în lumea petrolului: secretarul general al OPEC, moarte suspectă!

Vestea a venit ca un trăsnet! A murit secretarul general al OPEC (sursa foto: Twitter/OPEC)

O veste cu totul neașteptată lovește la vârful OPEC. S-a aflat miercuri, 6 iulie!

Mohammad Barkindo, un politician nigerian și secretar general al grupului de producători de petrol OPEC, a murit, anunță CBNC.

Barkindo avea 63 de ani. Și a pierit cu doar câteva zile înainte de a-și încheia mandatul în cadrul Organizației. Nu se cunosc, momentan, detalii cu privire la cauzele decesului.

„Un gigant” în industrie

Moartea neașteptată a lui Barkindo a venit ca o surpriză pentru membrii lumii petrolului și gazelor, mulți dintre aceștia descriindu-l pe acesta ca „un gigant” în industrie, titrează aceeași sursă.

Șeful National Petroleum Corporation din Nigeria, Mele Kyari, a anunțat, prin intermediul Twitter, că Mohammad Sanusi Barkindo a pierit în seara zilei de 5 iulie, în jurul orei 11 PM.
Barkindo a preluat funcția de secretar genera al OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries/Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) în 2016.

Moartea lui Barkindo vine într-o perioadă în care piețele energetice sunt volatile și se vorbește foarte mult despre consecințele situației din Ucraina, urmare a atacurilor ruse. Și despre sancțiunile decise la adresa Rusiei, după izbucnirea războiului din Ucraina, în 24 februarie acest an.

author avatar
Andrei Coman