AcasăȘTIRI EXTERNEUn vaccin care țintește subvariantele Omicron. Când va fi aprobat de Agenția...

Un vaccin care țintește subvariantele Omicron. Când va fi aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente

Un vaccin care țintește subvariantele Omicron. Când va fi aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente / Foto: printscreen

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat, miercuri, că intenționează să aprobe până în toamnă un vaccin Pfizer/BioNTech anti-Covid-19 care vizează două subvariante ale tulpinii Omicron care se răspândesc rapid.

Subvariantele BA.4 și BA.5 ale Omicron alimentează o creștere a numărului de cazuri de Covid-19 în Europa și SUA, ceea ce a determinat OMS să declare luna trecută că pandemia este „departe de a se fi încheiat”.

Subvariantele „fentează” mai ușor sistemul imunitar

Autoritatea europeană de reglementare a declarat luni că a lansat o analiză a unei versiuni adaptate a serului anti-Covid-19 de la Pfizer care vizează aceste două subvariante, care se transmit mai ușor și evită mai ușor sistemul imunitar decât tulpinile anterioare.

„EMA se așteaptă să primească o cerere pentru vaccinul adaptat BA.4/5 dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care va fi evaluat pentru o potențială aprobare timpurie în toamnă”, a declarat un purtător de cuvânt al EMA într-un e-mail.

Se așteaptă ca acest lucru să vină „la scurt timp după” aprobarea așteptată a altor două vaccinuri adaptate de Pfizer și de rivalul său Moderna, care vizează tulpina originală Covid-19 și subvarianta BA.1 anterioară a Omicron, a declarat purtătorul de cuvânt, informează France 24.

Pfizer și Moderna au depus cereri separate de aprobare a vaccinurilor la 22 iulie, a precizat purtătorul de cuvânt. EMA a declarat anterior că primele seruri care vizează Omicron ar putea fi aprobate încă din septembrie.

author avatar
Tudor Borcea
218 afisari

6 COMENTARII

  1. Subvariantele fenteaza mai usor sistemul imunitar datorita vaccinurilor, pentru ca vaccinurile fenteaza sistemul imunitar. Danemarca a interzis vaccinurile covid pentru sub 18 ani. Trebuie interzise pentru sub 50 ani, sau cel mai bine pentru toata lumea

  2. Da bah! Inca un tun ! S-a brevetat un nou mod de a fura! Si asumarea efectelor negative va fi tot a intepatilor. Cred ca trebuie sa va vizitez!!!

  3. Asta o sa fie tocmai bun pentru toti Martorii lui Covidiu, din aripa kurkubeistului gheorghitza muitza, ala care tot indemna cobaii lui sa se tot intepe cu tot felul de seruri magice otrava !! Ha ha ha 🙂 Hai, bai pampasilor de cobai de la Bukale, a venit si vremea voastra, sa dati odata coltul, ca nu avem tot timpul din lume, sa stam dupa voi !! Ha ha ha 🙂 Multumim, bai prafila, baga si niste vitamine in plus in ratatii astia de cobai, sa le vina si la astia odata mintea la cap 🙂

  4. Vaccinuri dupa vaccinuri….. miliarde de vaccinuri ptr. a ucide cât mai multi…
    Piei Sinagoga Satanei!

  5. Cei care au decis ca un vaccin poate fi aplicat pe scară largă după mai putin de un an, fără a respecta cele 4 faze de test, trebuie judecati si condamnați, cercetători sau „politicieni”, începând de la președintele României și terminând cu toti trepadusii care si-au încălcat jurământul lui Hipocrate sau jurământul față de țară si poporul român. Judecătorii și tribunalul poporului sa decidă

  6. Rahat cu apa rece. Un vaccin, ca sa-si dovedeasca eficienta trebuie testat multi ani, apoi sa fie trimis pe piata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger