AcasăȘTIRI EXTERNEUn tânăr se vinde la licitație pentru a scăpa de sărăcie

Un tânăr se vinde la licitație pentru a scăpa de sărăcie

Un tânăr se vinde la licitație pentru a scăpa de sărăcie

Prețul de pornire oferit de tânăr a fost în jur de 42.000 de euro.

Poliția islamică din Nigeria a arestat un bărbat care dorea să se vândă la licitație, nemaisuportând sărăcia. Aliyu Idris, un croitor în vârstă de 26 de ani, a fost arestat de poliția de moravuri din Kano, în nordul țării.

Un „servitor credincios” pentru potențialul cumpărător

Pe rețelele de socializare fuseseră postate fotografii în care îl înfățișează cu o pancartă în care se menționa că este scos la licitație la un preț de pornire de 20 de milioane de naira (aproximativ 42.000 de euro). Kano este unul dintre cele zece state nigeriene cu o majoritate musulmană în care legea Sharia se aplică alături de legea nigeriană.

„L-am arestat  pentru că s-a scos la vânzare, ceea ce este ilegal conform legii islamice”, a declarat un purtător de cuvânt al Hisbah, poliția religioasă. „Este în arest”, a adăugat reprezentantul, explicând acest „act abject” prin sărăcia și ignoranța tânărului. Aliyu Idris se plimbase la mijlocul lunii acesteia prin oraș cu pancarta la gât.

El le explicase reporterilor că se vinde pentru a scăpa de „sărăcia insuportabilă” și că voia să dea jumătate din bani părinților săi, precum și două milioane de naira celui care a organizat licitația, scrie 20 Minutes. De asemenea, promisese că va fi „un servitor loial” oricui l-ar cumpăra. Potrivit poliției islamice, nu a fost introdusă nicio urmărire penală împotriva lui.

Nigeria, cel mai mare producător de petrol din Africa, a fost puternic lovită de pandemia Covid-19. Confruntată cu cea de-a doua recesiune în cinci ani, țara a început să-și revină puțin în ultimele luni. Dar inflația, în special cea a produselor alimentare, rămâne foarte ridicată, accentuând și mai mult sărăcia multor locuitori.

author avatar
Tudor Borcea
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger