AcasăȘTIRI EXTERNEGrav incident militar: VIDEO cu momentul în care un submarin rusesc lovește...

Grav incident militar: VIDEO cu momentul în care un submarin rusesc lovește o navă de război britanică, în Atlanticul de Nord!

HMS NorthumberlandDRAMĂ de proporţii uriaşe în Marea Roșie: peste 15.000 de suflete au PIERIT, după ce un vapor s-a scufundat!

Un submarin rusesc s-a ciocnit de o navă de război Royal Navy aflată în patrulare în Atlanticul de Nord, a confirmat Ministerul britanic al Apărării.

HMS Northumberland urmărise submarinul când a lovit sonarul navei – un echipament fiind urmărit la sute de metri în spatele lui. Incidentul, care a avut loc la sfârșitul anului 2020, a fost surprins de o echipă de televiziune care filma un documentar.

O sursă din Ministerul britanic al Apărării a spus că este puțin probabil că această coliziune să fi fost intenționată. HMS Northumberland căuta submarinul în Cercul Arctic după ce acesta a dispărut de pe radarul navei, potrivit Channel 5, care filma pentru seria Warship: Life at Sea.

Incidentul, dezvăluit de realizatorii unui documentar

Ministerul a spus că fregata a localizat submarinul folosind sonarul remorcat – un tub lung prevăzut cu hidrofoane sensibile pentru a asculta sub apă. Un periscop a fost observat la suprafață de elicopterul Merlin al navei înainte ca submarinul rusesc să se scufunde din nou, lovind sonarul HMS Northumberland.

După ciocnire, nava de război britanică a trebuit să se întoarcă în portul din Scoția pentru a înlocui echipamentul avariat, fără să fie specificat ce avarii a suferit, potrivit BBC.

Activitatea submarinelor rusești a crescut în ultimii ani, iar fregatele Royal Navy patrulează regulat în Atlanticul de Nord. De obicei, Ministerul de Justiție nu comentează cu privire la operațiuni, dar a făcut-o pentru că incidentul a fost surprins de camere.

„La sfârșitul anului 2020, un submarin rusesc urmărit de HMS Northumberland a intrat în contact cu sonarul său remorcat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Marea Britanie. „Marina Regală urmărește în mod regulat navele și submarinele străine pentru a asigura apărarea Regatului Unit”, se arată în comunicat.

author avatar
Andreea Vlad