AcasăȘTIRI EXTERNEUn submarin nuclear al SUA, la o bază din Rusia! Se cere...

Un submarin nuclear al SUA, la o bază din Rusia! Se cere ajutorul FSB. Putin o să turbeze de furie

Un submarin nuclear al SUA, la o bază din Rusia! Se cere ajutorul FSB. Putin o să turbeze de furie

Cea mai puternică bază de submarine din Rusia este decorată cu o pictură murală a unui submarin nuclear american de atac.

Autoritățile locale au vrut să ofere centrului orașului Gadzhievo o reamenajare de care avea mare nevoie, dar pictura unui submarin de atac american pe peretele unui imobil din localitate a stârnit indignare.

„Priviți, ce frumusețe”

„Priviți, ce frumusețe”, au scris cu mândrie reprezentanții orașului într-o postare pe rețelele de socializare despre pictura murală. Pe peretele unui imobil aflat în centrul micului oraș este înfățișat acum un submarin în poziție de suprafață înconjurat de valuri furtunoase. Pictura a fost realizată într-un mod artistic de un muralist profesionist.

Singura problemă este că nu este vorba despre un submarin rusesc, ci de unul american. Pictura murală a atras atenția localnicilor, dintre care mulți au petrecut ani pe mare pentru Flota de Nord.

Pe peretele imobilului din Gadzhievo este reprezentat un submarin american, aparent un submarin din clasa Los Angeles. Nava de atac rapid cu propulsie nucleară poate transporta numeroase torpile Tomahawk și rachete Harpoon și este un vizitator frecvent în Marea Barents, unde patrulează de altfel și submarinele rusești, scrie The Moscow Times.

„Cât de dezgustător! De ce să pictezi o navă inamică?!”

Multe dintre acestea din urmă au Gadzhievo ca bază de reședință. O furtună de comentarii s-a dezlănțuit pe rețelele de socializare locale. Pe pagina VK a orașului, un localnic subliniază că cineva trebuie să poarte responsabilitatea pentru această pictură.

„Cât de dezgustător! De ce să pictezi o navă inamică?!”, se arată în comentariu. Iar persoana adaugă că „avem propriile noastre submarine, iar acestea sunt de departe mai frumoase decât cele ale inamicului nostru”. „Rușine administrației orașului!”, scrie un alt cititor. Între timp, autoritățile orașului susțin că pictura a fost aleasă în urma unui vot la care au fost invitați să participe localnicii. Submarinul în cauză a obținut cele mai multe voturi, spune administrația.

„FSB să se ocupe de problemă”

Cu toate acestea, consecințele pentru oficialii locali ai orașului ar putea fi mai grele. Pe o altă pagină locală de VK, mai multe persoane fac apel la FSB să se implice. „Sugerez ca reprezentanții Procuraturii și ai FSB să se ocupe de această problemă înainte ca acest act rușinos să fie văzut de întreaga țară”, scrie o persoană care postează sub numele de „Polar Wolf”.

O altă persoană solicită ca artistul și autoritățile locale să fie acuzate în baza noilor legi privind „discreditarea Forțelor Armate Ruse”. Legea a fost adoptată în urma invaziei din Ucraina și a dus la amenzi mari și la arestări de activiști anti-război.

Este puțin probabil ca pictura murală din Gazhievo să aibă o viață lungă. Într-un comentariu, un bărbat numește pictura „batjocură la adresa sufletului fiecărui submarinist”. „Acest submarin nu numai că este străin, dar aparține inamicului. Acesta a fost principalul adversar al forțelor noastre submarine în ultimii 30 de ani”, scrie el. „Cu ce fel de sentimente vor defila submariniști noștri pe străzile locale alături de această imagine?”, întreabă el.

Gadzhievo este una dintre cele mai puternice baze navale rusești. Ea găzduiește cea mai mare parte a noilor submarine strategice ale țării din clasa Borei, precum și submarinele de atac multifuncționale din clasa Yasen.În ultimii ani, s-au făcut investiții majore în inf rastructura locală, inclusiv în cheuri, drumuri și instalații de depozitare a armamentului.

Gadzhievo este situat la aproximativ 50 km nord de Murmansk. Face parte din municipalitatea militară închisă Aleksandrovsk. Orașul are o populație de aproximativ 13.000 de locuitori.

author avatar
Tudor Borcea
856 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger