AcasăȘTIRI EXTERNEUn submarin nuclear al SUA, avariat după ce a lovit un munte

Un submarin nuclear al SUA, avariat după ce a lovit un munte

Un submarin nuclear al SUA, avariat după ce a lovit un munte

US Navy a făcut lumină asupra unui misterior accident suferit de submarinul cu propulsie nucleară USS Connecticut în Marea Chinei de Sud.

Submarinul nuclear american avariat luna trecută în Marea Chinei a lovit un munte submarin care nu se afla pe hărți, potrivit primelor rezultate ale anchetei publicate luni, 1 noiembrie.

11 marinari răniți

„Ancheta a stabilit că USS Connecticut a lovit un munte submarin nesemnalat pe hărți, în timp ce opera în apele internaționale din regiunea Indo-Pacific”, a declarat o purtătoare de cuvânt a US Navy, căpitanul de fregată, Hayley Sims, într-un comunicat.

Rezultatele investigației asupra incidentului au fost înmânate comandantului Flotei a 7-a, viceamiralul Karl Thomas, care trebuie să decidă acum dacă ar trebui luate sancțiuni, a precizat purtătorul de cuvânt.

USS Connecticut , un submarin cu propulsie nucleară din clasa Seawolf, a lovit un obiect initial neidentificat, în după amiaza zilei de 02 octombrie, în timp ce naviga în imersiune în Marea Chinei de Sud. 11marinari au fost răniți.

Submarinul a ieșit la suprafață și era încă în stare de navigație și a putut ajunge pe insula Guam, teritoriul Statelor Unite din Pacific, scrie Le Figaro.

China revendică în cvasi-totalitate Marea Chinei de Sud și și-a construit acolo avanposturi militare pe mici insule și atoli, în timp ce Statele Unite și aliații săi patrulează în mod regulat apele internaționale ale regiunii pentru a-și afirma dreptul la libertatea de navigație.

author avatar
Tudor Borcea