AcasăȘTIRI EXTERNEUn stat american legalizează îngrășământul din oameni. Morții, buni pentru grădină

Un stat american legalizează îngrășământul din oameni. Morții, buni pentru grădină

Un stat american legalizează îngrășământul din oameni. Morții, buni pentru grădină/ Foto: Recompose

Statul american Oregon tocmai a legalizat compostul uman. Această metodă alternativă, mai „ecologică” decât înmormântarea sau incinerarea, se răspândește în Statele Unite.

Oregon este acum unul dintre cele trei state americane care au legalizat compostul uman, o opțiune post-mortem care câștigă popularitate pentru beneficiile sale asupra mediului.

Guvernatorul Katie Brown a semnat, săptămâna aceasta, noua lege prin care „descompunerea naturală și biologică” vor face parte din metodele funerare autorizate de către stat de pe Coasta de Vest, din iulie 2022.

„Aceasta este o chestiune despre care este dificil de vorbit, dar aceasta nu este o decizie pe care o putem evita”, a declarat reprezentanta Pam Marsh, pentru Vice.

Pentru ea, această lege reflectă interesul crescând al locuitorilor din Oregon pentru „alternative durabile” la procedura funerară tradițională. „Este interesant pentru toți cei care căutăm modalități reale de a ne regândi amprenta ecologică, chiar și după ce nu mai suntem în viață”.

Cele mai frecvente metode pentru înmormântare au consecințe grave asupra mediului, afirmă partizanii compostului uman. În ceea ce privesc înmormântările, cimitirele ocupă suprafețe mari de teren și cadavrele eliberează toxine care pot contamina solul și cursurile de apă din împrejurimi. În ceea ce privește incinerarea, aceasta emite poluanți nocivi și dioxid de carbon, ceea ce contribuie la încălzirea globală, scrie Slate.

În comparație, amprenta ecologică a descompunerii naturale și biologice este mică.

Funeralii „verzi” și înmormântări „eco”. Moartea „durabilă”

Primele pompe funebre de compost uman, compania Recompose, procedează astfel: corpul neînsuflețit este plasat într- un cilindru cu alte materiale naturale (așchii de lemn, plante etc.), apoi încălzit și lăsat câteva săptămâni, până până se descompune în „sol bogat în nutrienți”, care poate fi returnat familiei sau folosit pentru grădinărit.

Compostul uman este cea mai recentă invenție pentru „înmormântări mai verzi”, din ce în ce mai solicitate în Statele Unite, deoarece numărul locurilor din cimitire se micșorează și unii ecologiști solicită o „industrie funerară mai curată”.

„Înmormântările ecologice”, apărute în 1998, sunt o altă alternativă la metodele tradiționale. Corpul este pregătit fără substanțe chimice și plasat într-un sicriu biodegradabil.

Pe lângă faptul că este o metodă mai ecologică, ea permite unor oameni să „se confrunte mai ușor cu trecerea în neființă”, spune Jodie Buller, membru al Conservation Burial Alliance. Pentru ea, știind că se poate „muri durabil”, este mai ușor de acceptat.

„Pare o opțiune ușor de acceptat”, a spus ea. „Ideea că pământul pe care îl deveniți poate fi folosit pentru hrănirea plantelor este foarte benefică pentru oameni. Se rupe o parte din tabu-ul din jurul morții. Cred că este un semn al tendințelor mai mari, care se îndepărtează de frică și se îndreaptă spre curiozitate, pentru a da morții un sens mai personal”.

author avatar
Tudor Borcea
583 afisari

7 COMENTARII

  1. ” … DESCOMPUNEREA naturală și biologică VOR face parte… ”. Bravo, fă, proasto!

  2. aata demonstreaza pe langa altele scoase din minti tulburi ca nebunia nu se trateaza la unii!!!!!!!!cine rahat poate sa mannce apoi verdeturi crescute cu asa ceva??????????

  3. Mai erea un tampit si-a deschis restaurant cu insecte.
    Salatuta de viermi vii cu otet de vin si aripioare de musca
    Lacuste crispi asezonate cu pureci de gard viu
    Supica acrisoara de cocon de furnica rosie cu cruton de faina din greiere…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger