AcasăȘTIRI EXTERNENucleară în cazul Hunter Biden: un senator american acuză conducerea FBI că...

Nucleară în cazul Hunter Biden: un senator american acuză conducerea FBI că a ordonat agenților federali să nu cerceteze laptopul fiului președintelui!

Un senator american aruncă BOMBA! Acuzații la adresa FBI, în legătură cu cercetarea laptopului lui Hunter Biden (sursa foto. caotură video Twitter/Fox Business)

Revine în atenție așa-numitul „scandal Bidengate”. Un politician republican, senator din Wisconsin, iese public cu acuzații la adresa FBI. Dezvăluirile vin la câteva săptămâni după perchezițiile făcute de agenții federali la vila lui Trump, din Mar-a-Lago.

E vorba despre dezvăluiri ce vin din direcția senatorului Ron Johnson. Oficialii FBI le-au spus agenților să nu investigheze laptopul lui Hunter Biden, fiul președintelui american, timp de luni de zile – jurând că biroul „nu va schimba din nou rezultatul alegerilor”, conform afirmațiilor avertizorilor făcute publice miercuri de senatorul Ron Johnson, potrivit nypost.com.

Ron Johnson i-a scris șefului Departamentului american de Justiție, cerând să se ia măsuri. „Aceste noi acuzații oferă și mai multe dovezi ale corupției FBI și reînnoiesc apelurile pentru a lua măsuri imediate pentru a investiga acțiunile FBI cu privire la laptop”, a scris Johnson într-o scrisoare adresată inspectorului general al Departamentului de Justiție, Michael Horowitz.

Ce le-ar fi spus conducerea FBI angajaților

Dezvăluirile oficialului nu se opresc, însă aici. Potrivit senatorului, „persoanele cu cunoștințe” au spus cabinetului său că nici mai mult, nici mai puțin decât „conducerea locală a FBI” ar fi încetinit investigarea laptopului după ce computerul a fost recuperat de la un atelier de reparații din Wilmington, în decembrie 2019.

Johnson a citat conducerea FBI care le-ar fi spus angajaților „Nu vă veți uita la acel laptop al lui Hunter Biden”, promițând că biroul nu va afecta deznodământul alegerilor din 2020 – o referire la redeschiderea de către FBI a investigației asupra serverului privat de e-mail al lui Hillary Clinton cu câteva zile înainte de alegerile din 2016.

Mai mult, republicanul a mai susținut, în baza spuselor avertizorilor (așa -numiți whistleblowers) în cauză, că FBI-ul ar fi început să examineze conținutul laptopului lui Hunter Biden abia după alegerile prezidențiale din urmă cu aproximativ doi ani.

author avatar
Andrei Coman