AcasăȘTIRI EXTERNEUn polițist israelian, filmat când vrea să arunce o grenadă într-o ambulanță!...

Un polițist israelian, filmat când vrea să arunce o grenadă într-o ambulanță! De cine s-a speriat și a renunțat – VIDEO viral

Un polițist israelian, filmat când vrea să arunce o grenadă în mulțime/ Foto: Hind Hassan/Twitter

Un polițist israelian este pe cale să arunce o grenadă asurzitoare asupra unui grup de potestatari palestinieni, în principal medici, dar pare să se răzgândească când își dă seama că un corespondent al Vice News îl filmează.

Într-o filmare postată pe YouTube se vede cum un polițist israelian se pregătește să arunce o grenadă asurzitoare în direcția unei mulțimi de medici și jurnaliști, înainte de a se opri în ultima secundă.

Corespondenta Vice News Hind Hassan a început să filmeze poliția israeliană imediat după ce a fost folosită o grenadă de acest tip împotriva unui grup de persoane aflat lângă o ambulanță.

Incidentul a avut loc luni, în orașul vechi al Ierusalimului, în timp ce poliția a tras cu gloanțe de cauciuc, gaze lacrimogene și grenade asurzitoare lângă moscheea Al-Aqsa, al treilea cel mai sfânt loc al Islamului, scrie Vice.

Jurnaliști bătuți de poliția israeliană

În imaginile filmate în apropiere de Poarta Leilor din Ierusalimul Vechi, polițistul scoate grenada și își ia avânt să o arunce înainte de a primi aparent un ordin de a nu o face atunci când devine evident că este filmat.

Potrivit jurnaliștilor, ambulanțierii îngrijeau răniții în urma violențelor din apropierea moscheii Al-Aqsa și alți civili se aflau în zona vizată de grenadele poliției israeliene.

„Nu a fost prima dată când s-a întâmplat așa ceva și de data aceasta a fost prins în flagrant”, a spus Hind Hassan.

În aceeași zi, imagini separate au arătat cum poliția israeliană îl atacă pe Fayiz Ebu Rumeyle, un jurnalist care lucrează pentru agenția turcă Anadolu. Cameramanul a fost bătut în mod repetat de mai mulți polițiști israelieni.

Anadolu a mai raportat că fotoreporterul lor, Mustafa el Haruf, a fost rănit de gloanțe de cauciuc trase de polițiști în timpul haosului de la moscheea Al-Aqsa.

Armistițiu după bombardamente violente în Gaza

Săptămâna trecută, Israel și gruparea Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza, au anunțat fiecare, joi seară, că au aprobat un acord de încetare a focului „simultan și reciproc” negociat de Egipt și care urmărește să pună capăt celor peste zece zile de confruntări mortale.

De când au început luptele, din 10 mai, oficialii palestinieni din domeniul sănătății au declarat că 232 de palestinieni, inclusiv 65 de copii, au fost uciși și peste 1.900 răniți în urma atacurilor aeriene ale IDF. Israelul a declarat că a ucis cel puțin 160 de luptători în Gaza.

Potrivit autorităților israeliene, 12 persoane au fost ucise în Israel, în timp ce sute de oameni au fost tratați după ce au fost răniți de focul rachetelor Hamas.

author avatar
Tudor Borcea