AcasăȘTIRI EXTERNEUn pod din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de...

Un pod din Baltimore s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Momentul, surprins în imagini – VIDEO

sursa foto: captură video

Un pod din Baltimore, Statele Unite, s-a prăbușit în apă, după ce, din primele informații, a fost lovit de o navă. Imagini cu momentul producerii incidentului au apărut pe rețelele de socializare.

Podul Francis Scott Key din Baltimore, Maryland, s-a prăbușit, marți, după ce a fost lovit de o navă. Podul din orașul american are o lungime de peste 2,5 kilometri.

În jurul orei locale 01:30 (05:30 GMT), un apel la 911 a raportat un incident în zona podului Francis Scott Key.

Mai mulţi oameni şi vehicule ar fi căzut în apă

Kevin Cartwright, directorul de comunicații al Departamentului de pompieri din Baltimore, a confirmat pentru BBC că podul a fost lovit de „un vas mare”, ceea ce a dus la prăbușirea acestuia în râul Patapsco.

Acesta a mai precizat că „până la șapte persoane și mai multe vehicule” au căzut în râu. În prezent, există o operațiune de salvare în curs de desfășurare.

Momentul prăbușirii podului, surprins în imagini

Nu există informații despre eventuale victime după ce podul s-a prăbușit. Imagini publicate pe rețelele de socializare arată porțiuni mari din pod care cad în râu.

Podul a fost închis circulaţiei în urma unui „incident”, a anunţat în primă fază Autoritatea de transport din Maryland pe contul său de X, a relatat postul american ABC.

Potrivit primelor informaţii, vasul a lovit unul dintre pilonii podului Francis Scott Key, care are o înălţime de peste 350 de metri, provocând prăbuşirea acestuia.

 

author avatar
Andrei Coman