AcasăȘTIRI EXTERNEUn penthouse din New York, vândut cu 190 de milioane de dolari

Un penthouse din New York, vândut cu 190 de milioane de dolari

Miliardarul american Daniel Och a vândut acest penthouse de 900 m2 situat la 220 Central Park South, în inima Manhattanului, cu o sumă apreciată ca un nou record pe piața imobiliară din New York.

Potrivit WSJ, miliardarul Daniel Och a vândut apartamentul cu aproape 190 de milioane de dolari după ce l-a cumpărat, în 2019, la jumătate din preț: 93 de milioane de dolari la acea vreme și două milioane pentru un dormitor suplimentar la un alt etaj al clădirii.

Fonduri de investiții și corupție

Wall Street Journal estimează că această vânzare către un cumpărător anonim este „una dintre cele mai scumpe încheiate vreodată la New York”.

În același zgârie-nori din 220 Central Park South, gestionarul american de fonduri Ken Griffin plătise în 2019 aproximativ 238 de milioane de dolari pentru un apartament.

Un record absolut pentru vânzarea unei locuințe în Statele Unite, conform WSJ.

Daniel Och, 61 de ani, are o avere personală evaluată astăzi de Forbes la 4,1 miliarde de dolari și este fondatorul și fostul CEO al fondului de investiții din New York Och-Ziff Capital Management, redenumit de atunci Sculptor.

În septembrie 2016, acest fond, care gestiona la acea vreme 40 de miliarde de dolari în active, a fost condamnat de autoritățile americane la o amendă de 413 milioane pentru că a înființat o vastă rețea de corupție în țări africane precum Libia, Ciad sau Republica Democrată Congo.

Când a cumpărat acest penthouse în 2019, Och se exilase în Florida din motive fiscale.

Miliardarul are un alt penthouse, estimat la 57,5 ​​milioane de dolari, la 15 Central Park West, una dintre cele patru artere care înconjoară plămânul verde al Manhattan-ului.

author avatar
Tudor Borcea
317 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger