AcasăȘTIRI EXTERNEUn palestinian „înarmat”, ucis de gărzile de securitate israeliene în Cisiordania

Un palestinian „înarmat”, ucis de gărzile de securitate israeliene în Cisiordania

Un palestinian „înarmat”, ucis de gărzile de securitate israeliene în Cisiordania / Foto: printscreen

Gărzile de securitate israeliene au ucis un bărbat palestinian în apropierea unei așezări din Cisiordania ocupată, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății, armata israeliană susținând că acesta era înarmat. Incidentul vine după două atacuri teroriste în Ierusalimul de Est.

Karam Ali Ahmad Salman, în vârstă de 18 ani, a fost ucis de „ocupația israeliană în apropierea coloniei de la Kedumim”, a precizat Ministerul palestinian al Sănătății.

200 de palestinieni și 26 de israelieni uciși în 2022

Armata israeliană a raportat că o „echipă de securitate civilă” a deschis focul asupra unei persoane „înarmate cu o armă de foc” în apropierea așezării din nordul Cisiordaniei.

Kedumim a fost construită pe un teren privat palestinian, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății. Cel puțin 32 de palestinieni (incluzând autorii atacurilor, combatanți și civili) au fost uciși de la începutul anului, potrivit unui bilanț al AFP bazat pe surse oficiale, notează Le Figaro.

Premierul Benjamin Netanyahu a promis un răspuns „puternic” și „robust” la cele două atacuri comise vineri și sâmbătă de doi palestinieni în Ierusalimul de Est, o parte a Orașului Sfânt ocupat și anexat de Israel. Secretarul de stat american Antony Blinken este așteptat luni și marți la Ierusalim și Ramallah pentru a discuta despre măsurile de dezescaladare.

Anul 2022 a fost deja cel mai sângeros în Cisiordania de la sfârșitul celei de-a doua Intifade (revolta palestiniană din 2000-2005). Potrivit unui bilanț, anul trecut conflictul s-a soldat cu peste 200 de morți în rândul palestinienilor și a costat viața a cel puțin 26 de israelieni.

author avatar
Tudor Borcea