AcasăȘTIRI EXTERNEUn oraș folosește recunoașterea facială împotriva Covid-19

Un oraș folosește recunoașterea facială împotriva Covid-19

Un oraș folosește recunoașterea facială împotriva Covid-19

Un oraș chinez de la granița cu Birmania folosește acum camere de recunoaștere facială pentru a monitoriza mișcările locuitorilor și a eradica un focar de Covid-19.

Camerele de supraveghere sunt deja omniprezente în spațiile publice din China, unde metropolele sunt sigure iar violența fizică împotriva oamenilor este rară. Supravegherea este însă criticată de apărătorii drepturilor omului, care acuză autoritățile că se folosesc de tehnologie pentru a implementa un stat polițienesc.

Big Brother vs SARS-CoV-2

Noile tehnologii sunt folosite, de asemenea, în cadrul luptei împotriva Covid-19, începând cu generalizarea, de la începutul lui 2020, a aplicaţiilor mobile de urmărire a deplasărilor.

Dar autorităţile nu au anunţat niciodată în mod oficial faptul că folosesc camere de recunoaştere facială în mod specific în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

Acest lucru se face acum în Ruili, oraș la frontiera cu Birmania, unde în zece zile au fost depistați 60 de bolnavi locali de Covid-19, între care mai mulţi infectaţi cu varianta indiană Delta a SARS-CoV-2.

Pandemie accelerată la vecini

Mulţi dintre bolnavi sunt birmani, în pofida unei închieri, teoritice, a frontierei, scrie AFP. Această situaţie îngrijorează autorităţile chineze, întrucât Birmania (Myanmar) este una dintre ţările în care epidemia a accelerat foarte puternic în ultimele săptămâni.

Myanmar a fost și teatrul unor grave tulburări după lovitura de stat militară din 1 februarie. Un factor care i-ar putea împinge pe birmani să treacă granițele pentru a fugi de lupte și de violențe.

Scanați peste tot

Cu noul dispozitiv, oricine dorește să intre sau să părăsească o zonă rezidențială, un supermarket, o piață și orice altă zonă cu trafic intens din Ruili va avea fața scanată de o cameră, au declarat, sâmbătă, autoritățile.

Datele sunt asociate cu un cod QR unic, care monitorizează automat mișcările unei persoane. Dispozitivele de recunoaștere facială sunt, de asemenea, capabile să preia temperatura persoanelor, potrivit radioului național CNR. Sistemul este gestionat de autoritățile municipale, scrie AFP.

Nu mai e Covid în țara lui Covid?

La Ruili au fost deja înregistrate trei focare, rapid controlate, de la debutul pandemiei. Prima țară care s-a confruntat cu Covid-19 la sfârșitul anului 2019, China a eradicat practic boala pe teritoriul său din primăvara anului 2020 și viața a revenit în mare măsură la normal.

Un succes obținut datorită în special depistărilor masive, închiderilor stricte sau plasării obligatorii în carantină a tuturor persoanelor venite din străinătate. China a raportat marți, 13 iulie, 29 de noi pacienți, dintre care 27 sunt „importate”, adică persoane care vin din străinătate și care sunt plasate în carantină în spital.

 

 

 

author avatar
Tudor Borcea
295 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nimeni nu mai crede nimic din ce zice PCC-ul chinezesc, aia mint non-stop, nici acum nu au zis ca in 2019 au fost niste proteste foarte serioase prin Wuhan, si toata regiunea aceea, iar ordinarii aia din partid au dat cu arma biologica in ei la maxim !! Nici acum nu se stie exact cati au dat coltul pe acolo ca mustele, cica numerele exacte sunt de genul 5 sau 7 milioane de morti, majoritatea arsi la cuptor, de aia nu se poate dovedi, aia diparuti sunt ca si cum nici nu ar fi existat !! Sa va cada Marele Dig in cap, bai comunistilor ipocriti si criminali, Iadul e al vostru, si aici, si dincolo, ordinarilor de 3 yuani !! Covid Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger