AcasăȘTIRI EXTERNEUn oraș din SUA nu mai are nici un polițist

Un oraș din SUA nu mai are nici un polițist

Un oraș din SUA nu mai are nici un polițist

Incredibil dar adevărat, Kimberling City, un oraș din Midwestul american, rămâne fără ofițeri de poliție. În cauză, o reducere semnificativă a personalului din rândul forțelor de poliție, legată de restricțiile bugetare anterioare.

Kimberling City este un mic oraș american cu puțin peste 2.300 de oameni. Situat în statul Missouri, SUA, acest oraș din Midwest s-a trezit, de câteva zile, fără nici un agent de poliție. Un fapt absolut rarisim pe care l-au evidențiat mai multe media americane.

Avertismente în van

Nu pentru că Kimberling City este un oraș liniștit nu mai are nevoie de poliție locală. Dimpotrivă, unele dintre cartierele sale se confruntă cu violență armată ca aproape peste tot în țară. Dar dacă acest oraș nu mai are polițiști este din cauza lipsei de personal în rândurile forțelor de ordine.

Avertizarea cu privire la acest neajuns a existat. La sfârșitul lunii august, deja șeful poliției municipale, Graig Alexander, anunțase că își va părăsi funcțiile pe 8 septembrie, precum și toți subordonații săi, un sergent și trei agenți, din lipsă de soluţii. Se plângeau de ceva vreme că nu erau suficient de numeroși și suficient de bine plătiți, scrie Ouest-France.

În final, ei și-au prezentat demisia în fața primarului orașului, Bob Fritz, lucru confirmat de postul tv local KY3.

„Reacție neașteptată și dezamăgitoare”

Primarul a apreciat că a fost pus în fața „faptului împlinit”. Fritz s-a declarat surprins de natura radicală a deciziei lor. El a calificat reacția polițiștilor ca un răspuns „neașteptat și dezamăgitor”. Și le-a promis locuitorilor din Kimberling City că va depune toate eforturile „de acum înainte” pentru a umple toate posturile vacante ale forțelor de poliție. El a anunțat recrutarea a 20 de polițiști înainte de sfârșitul anului și 150 în 2022.

Între timp, biroul șerifului din comitatul Stone, în care se află orașul, va prelua temporar securitatea pentru Kimberling City. Dar, în mod evident, timpul de răspuns nu va fi același cu cel al unei poliții locale.

Pentru că restricțiile bugetare votate în ultimii ani nu au permis poliției locale să recruteze, rezultatul nu s-a lăsat așteptat: poliția nu mai are mijloace în acest oraș mic pentru a asigura siguranța cetățenilor sau pentru a pune în aplicare legea.

author avatar
Tudor Borcea
519 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca erau romani se bagau pe felie cu bandele si cu traficantii, isi luau si salariul si de 3 ori spaga si aveau c*aiele cat casa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger