AcasăȘTIRI EXTERNEUn oraș din Franța, acoperit de gheață în toiul verii. Grindina, adunată...

Un oraș din Franța, acoperit de gheață în toiul verii. Grindina, adunată cu plugurile de zăpadă (FOTO/VIDEO)

frantaUn oraș din Franța, acoperit de gheață în toiul verii. Grindina, adunată cu plugurile de zăpadă (FOTO/VIDEO)

Un oraș din Franța a fost lovit de o furtună cu grindină, care a lăsat în urmă grămezi de gheață. Stratul de gheață a atins 60 de centimetri, autoritățile intervenind cu pluguri pentru a curăța șoselele și trotuarele.

Grindina a lovit orașul Plombières-les-Bains din munții Vosgi, marți dimineață. Iarna s-a întors, se pare, în estul Franței, scrie presa franceză, obligându-i pe proprietarii de case să-și scoată lopțile de zăpadă pentru a curăța străzile.

Furtuna a fost atât de puternică, încât în nici 10 minute, străzile au fost acoperite cu gheață. Au fost înregistrate și inundații. Vântul puternic a smuls acoperișuri și a doborât copaci. De asemenea, multe case au rămas fără curent, iar apele au inundat pivnițe. Pompierii au intervenit de peste 100 de ori în timpul fenomenului meteo violent.

Pagube materiale însemnate

Din fericire, n-au fost înregistrate victime, dar pagubele materiale sunt importante. Pe drumul național RN 57 traficul a fost întrerupt în apropiere de Plombières.

Zone mari din Franța se află sub alertă meteo de furtuni până joi, din cauza unei mase de aer rece care traversează țara. Cu toate acestea, în majoritatea zonelor, furtunile se vor limita la ploi abundente și tunete și fulgere.

Totodată, în Elveția, agenția de știri ATS a raportat căderi de grindină cu dimensiuni de până la șapte centimetri lățime în cantonul Lucerna.

author avatar
Andreea Vlad
947 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger