AcasăȘTIRI EXTERNEUn oraș din Canada începe vaccinarea rasială. Excluderea albilor

Un oraș din Canada începe vaccinarea rasială. Excluderea albilor

Un oraș din Canada începe vaccinarea rasială. Excluderea albilor

Orașul Hamilton din provincia Ontario a început o strategie vaccinală bazată pe criterii rasiale. Au prioritate persoanele de culoare și alte populații/persoane care riscă să fie „rasizate”, termen care definește astfel riscul de a fi victima rasismului.

În timp ce în alte țări, tocmai, se pune problema lărgirii criteriilor de vaccinare împotriva Covid-19, alegerea unui oraș din Canada a populației prioritare a generat polemici.

Astfel, primăria orașului Hamilton (500.000 de locuitori), aflat în provincia Ontario, a declarat că persoanele „rasizate” au prioritate la vaccinare.

„Pentru a spori accesibilitatea vaccinurilor către cei afectați în mod disproporționat de Covid-19, serviciile de sănătate publică din Hamilton acordă prioritate persoanelor de culoare și altor populații/ persoane rasizate”, care trăiesc în anumite cartiere, a anunțat municipalitatea, scrie Valeurs Actuelles.

Primăria justifică această decizie analizând populațiile afectate: „Rămâne crucial ca furnizarea de vaccinuri să fie direcționată către cei mai expuși riscului pentru a avea un impact cât mai mare posibil. (…) Aproape jumătate din toate cazurile de Covid-19 din Hamilton (47%) implică un membru al unei comunități rasizate, dar persoanele rasizate reprezintă mai puțin de un sfert (19%) din totalul populației din Hamilton”.

Excluderea albilor prin triaj

Dar această strategie, bazată nu pe o predispoziție a minorităților de a fi contaminate, ci pe o analiză demografică, este denunțată pentru că exclude de facto albii care locuiesc în cartierele în cauză.

„Nu este vorba de a constata că, în anumite cartiere, pandemia lovește mai dur și că, prin urmare, trebuie făcut din ele o zonă prioritară de vaccinare (…) O astfel de măsură este absolut legitimă. Este vorba de a spune că în aceste cartiere prioritatea vaccinală va fi acordată în funcție de culoarea pielii. Practic, în aceste cartiere, oamenii vor fi sortați pe baza acestui criteriu”, denunță Mathieu Bock-Coté în Journal de Montreal.

„Având pretenția de a corecta nedreptățile în stil american în Canada, ajungem să creăm segregarea în Ontario. Marea revenire a rasei ca referință legitimă a identității este una dintre cele mai neașteptate și izbitoare fapte ale timpului nostru”, scrie autorul.

„În universități, companii mari, mass-media, prisma rasială este valorizată, în numele «diversității». Mai întâi plecând de la culoarea pielii unuia sau altuia îi reprezentăm pe oameni”.

Delir ideologic

„Aparent, societățile noastre sunt rasiste din punct de vedere structural și ar trebui să fie complet reconstruite pentru a atinge în final obiectivul justiției rasiale. Această viziune se bazează în mod evident pe un delir ideologic.

Acest val ideologic, care ne vine din Statele Unite, copleșește totul. Cât de departe va merge această obsesie pentru rasă? Nu știm, dar știm că ea ajunge, iată, în politicile de vaccinare în aceste zile.

Pentru a o justifica, se explică faptul că «populațiile rasizate», după cum se spune, sunt a priori victime ale pandemiei. Aveți culoarea pielii prioritizată de birocrația diversitară? Veți avea dreptul la doza dumneavoastră de vaccin. Nu aveți culoarea potrivită? Veți aștepta. Și va fi un triaj între vecini, bazat pe acest citeriu.

Acestea sunt noile legi rasiale din anii 2020. Cu toate acestea, ele se vor progresiste. Ne putem imagina o modalitate mai bună de a crea tensiuni rasiale și de a ilustra că în țara multiculturalismului radical are loc o formă de discriminare etnică inversă?

Ne poate fi explicat prin cuvinte frumoase învățate și teorii complicate că rasismul anti-alb este o imposibilitate logică. Totuși ne aflăm în fața lui”.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
867 afisari

7 COMENTARII

  1. Adunături cretine. Deja albii se feresc de această țară și sunt infestați, la propriu, de indieni și chinezi!

  2. Parca acum cateva luni erai fan BLM.Sa vedem ce lume lasati voi,astia din presa cretina si vanduta,urmasilor vostri.

  3. Albii au adus peste tot in lume aceste guverne fasciste numite de propaganda la care casca gura prostii, democratice.Asa ca si-o merita cu prisosinta.Cat de imbecil sa fii sa votezi Macron,Merkel,Johannis,Biden .Si cretinii tot n-au inteles.In Germania in locul CDU se pregatesc sa voteze verzii.Adica pleaca dracu, vine tacsu.Lumea merita ce i se intampla,credi-ma.

  4. Negrii astia ar trebuie sa fie sigur ca pot inota inapoi pana in Afrika, ca nu se stie niciodata ce vremuri vin !! 🙂 Vedeti ca micul ala de diktator de Baby Doc Trudeau pica si ala intr-o zi, si atunci incepe balciul adevarat si acolo, cu focurile de artificii aferente !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger