Cauta

Un nou război rece SUA – Correa de Sud? Înjurătura preşedintelui asiatic ar putea strârni furia americanilor (VIDEO)

Joe Biden

Preşedintele sud-coreean, Yoon Suk-yeol, se află în centrul unui scandal în ţara sa, care s-a amplificat după ce a negat că ar fi rostit cuvinte jignitoare la adresa SUA, principalul său aliat în materie de securitate.

Într-un videoclip publicat joi de un post de televiziune sud-coreean pe canalul oficial de Youtube, Yoon poate fi văzut mergând pe o scenă după discuțiile cu Biden, moment în care se întoarce spre asistenții săi și spune:

„Ar fi așa de jenant pentru Biden dacă acești nenorociți (în original: ‘f*ckers’) din Adunarea Națională nu o aprobă”.

[오늘 이 뉴스] "이 XX들이 승인 안 해주면 바이든은 쪽팔려서 어떡하나" (2022.09.22/MBC뉴스)

Cum explică asta Coreea de Sud?

Biroul lui Yoon a respins ulterior afirmaţia, explicând că președintele voia să spună, de fapt, că ar fi jenat dacă Adunarea Naţională a Coreei de Sud, controlată de opoziţie, ar respinge cele 100 de milioane de dolari americani cu care s-a angajat să contribuie la Fondul Global.

Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei de la Seul, Kim Eun-hye, a afirmat că preşedintele „nu avea niciun motiv să vorbească despre SUA sau să pronunţe cuvântul ‘Biden'”.

„Fuckers”, hashtag la modă pe Twitter

Remarca lui Yoon pare să se refere la promisiunea lui Biden de a contribui cu 6 miliarde de dolari la eforturile organizației internaționale Fondul Global de a combate HIV, tuberculoza și malaria în țările în dezvoltare – o măsură care necesită aprobarea Congresului SUA.

Difuzată pe YouTube, înregistrarea video a fost vizionată de peste 5 milioane de ori în mai puţin de o zi, iar cuvântul „fuckers” era joi cel mai popular hashtag pe Twitter în Coreea de Sud.

PD i-a cerut lui Yoon să îşi ceară scuze şi să înlocuiască toţi consilierii prezidenţiali implicaţi în incident. De asemenea, a solicitat o reuniune de urgenţă a comisiilor parlamentare.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version