AcasăȘTIRI EXTERNEUn nou mandat la Casa Albă? La 80 de ani, Biden spune...

Un nou mandat la Casa Albă? La 80 de ani, Biden spune adevărul / Anunțul mult așteptat al președintelui SUA

Un nou mandat la Casa Albă? La 80 de ani, Biden spune adevărul / Anunțul mult așteptat al președintelui SUA / Foto: Facebook

Președintele american Joe Biden, care împlinește 80 de ani în noiembrie, a declarat vineri că „intenționează” să candideze pentru un nou mandat la Casa Albă în 2024, dar că nu a luat încă o decizie oficială.

Întrebat despre acest lucru la postul MSNBC, democratul a spus că motivul pentru care nu s-a hotărât imediat este că, de îndată ce va fi făcut anunțul, „intră în vigoare o serie întreagă de reguli” și „va trebui să mă comport ca un candidat”.

„Facem ceva foarte important, nu trebuie să mă retrag”

„Nu am luat încă decizia în mod oficial, dar aceasta este intenția mea. Intenția mea este de a candida din nou și avem timp să luăm această decizie”, a spus Joe Biden.

Întrebat dacă soția sa, Jill Biden, este în favoarea unei noi candidaturi, el a dat de înțeles că da. „Soția mea crede că facem ceva foarte important și că nu ar trebui să mă retrag”, a spus el după o pauză, informează Le Journal de Montreal.

Biden își indicase anterior „intenția” de a candida pentru realegere , rămânând însă evaziv.

Joe Biden, cel mai în vârstă președinte ales vreodată în Statele Unite, va împlini 80 de ani pe 20 noiembrie. El ar avea 82 de ani la începutul unui posibil al doilea mandat și 86 la sfârșitul acestuia. Vârsta sa a alimentat în mod regulat speculațiile cu privire la realitatea unei noi candidaturi.

Biden și partidul său se vor confrunta cu testul alegerilor parlamentare de la jumătatea mandatului din 8 noiembrie, care sunt în mod tradițional dificile pentru președintele în exercițiu.

Dintre candidații republicani la aceste alegeri, mai mulți își fac campanie continuând să afirme – în mod fals – că alegerile prezidențiale din 2020 câștigate de Joe Biden au fost „furate” în defavoarea său Donald Trump. Acesta din urmă cochetează tot mai deschis cu ideea de a candida din nou în 2024.

author avatar
Tudor Borcea
400 afisari

2 COMENTARII

  1. Acest putregai din familie de drogati este asteptat la sala de asteptare de la crematoriu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger