AcasăȘTIRI EXTERNEUn nou cutremur puternic cu magnitudinea 6,4. Val seismic la sfârșit de...

Un nou cutremur puternic cu magnitudinea 6,4. Val seismic la sfârșit de an – VIDEO

Un nou cutremur puternic cu magnitudinea 6,4. Val seismic la sfârșit de an / Foto: printscreen

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs marți dimineață în largul coastei nordice a Californiei, potrivit USGS (US Geological Survey), dar nu a existat nicio alertă de tsunami.

Cutremurul, relativ puțin adânc, s-a produs la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de orașul portuar Eureka, în California, SUA.

Avertismentul seismologilor

Într-o evaluare preliminară, USGS a declarat că probabilitatea de decese sau răniri este redusă, dar că sunt posibile pagube materiale. Centrul Național de Alertă pentru Tsunami a subliniat că nu se așteaptă valuri de maree.

California este zguduită în mod regulat de cutremure, iar seismologii avertizează că un cutremur capabil să provoace distrugeri pe scară largă este aproape sigur că va lovi statul în următorii 30 de ani.

În 1994, un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade în Northridge, la nord-vest de Los Angeles, a ucis cel puțin 60 de persoane și a provocat pagube estimate la 10 miliarde de dolari, în timp ce un cutremur de 6,9 grade în San Francisco, în 1989, a ucis 67 de persoane.

author avatar
Tudor Borcea