AcasăȘTIRI EXTERNEUn miliardar părăsește biserica mormonă și își dă averea asociațiilor LGBT

Un miliardar părăsește biserica mormonă și își dă averea asociațiilor LGBT

Un miliardar părăsește biserica mormonă și își dă averea asociațiilor LGBT

Într-o scrisoare, Jeff T. Green, considerat cel mai bogat om din statul american Utah, fieful mormonilor, și-a anunțat oficial plecarea din biserica mormonă.

Odată cu anunțul, omul de afaceri, a cărui avere este estimată la peste cinci miliarde de dolari, a mai spus că va  90% din capitalul său. Jeff T. Green a angajat deja o primă donație de 600.000 de dolari către Equality Utah, o asociație pentru apărarea drepturilor LGBT din Utah.

Utah este încă un stat american foarte conservator. Aproximativ 62% dintre rezidenți și 86 din legislatori sunt membri ai Bisericii Mormone.

„Biserica face în mod activ și în prezent rău”

În timp ce el a estimat că Biserica Mormonă este formată și din „oameni buni care încearcă să facă bine”, a spus în același timp că instituția, omniprezentă în acest stat, „a împiedicat progresul global în materie de drepturi, egalitate rasială și drepturi pentru minoritățile LGBT”.

„Deși majoritatea membrilor sunt oameni buni care încearcă să facă binele, cred că biserica face în mod activ și în prezent rău în lume”, a estimat Green.

Biserica Mormonă a protestat în mod regulat împotriva căsătoriei între persoane de același sex. Femeile încă nu dețin preoția în acest cult, în timp ce bărbații de culoare nu au obținut-o până în 1978.

Dijmă de la credincioși

În scrisoarea sa, omul de afaceri, aflat în fruntea unei firme specializate în publicitate (The Trade Desk), și-a exprimat rezervele față de lipsa de transparență în finanțele bisericii mormone, care provin în principal dintr-o dijmă obligatorie, 10% din veniturile membrilor săi, scrie 20 Minutes.

Se apreciază că biserica mormonă deține o avere de 48 de miliarde de dolari în acțiuni, finanțate de contributori.

„Acești bani vin de la oameni adesea săraci, care cred din toată inima că reprezentați voința lui Iisus”, a declarat el, regretând în mod deosebit lipsa acțiunilor caritabile din partea mormonilor.

Ca răspuns, liderii bisericii au apărat contabilitatea instituției, spunând că banii sunt folosiți în primul rând pentru nevoile membrilor ei.

Alături de Jeff T. Green, 11 membri ai familiei sale și unul dintre prietenii săi și-au anunțat și ei plecarea din biserica mormonă.

În noiembrie, Green, despre care se crede că deține o avere estimată la 5,2 miliarde de dolari s-a angajat să doneze peste 90% din averea, înainte sau după moartea sa

 

 

author avatar
Tudor Borcea
1.152 afisari

2 COMENTARII

    • O nație tot mai degenerata, că nici națiune și nici popor nu este și nici n-au fost vreodată ! Uită-te la ce conducători și-a ales înainte și dupa Reagan în ultimii 80-100 de ani !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger