AcasăȘTIRI EXTERNEUn mesaj pentru Joe Biden. Președinele Chinei vâră glonțul pe țeavă: „Armata...

Un mesaj pentru Joe Biden. Președinele Chinei vâră glonțul pe țeavă: „Armata să fie gata de luptă, în orice moment”

Un mesaj pentru Joe Biden. Președinele Chinei vâră glonțul pe țeavă: „Armata să fie gata de luptă, în orice moment”

Liderul de la Beijing, Xi Jinping, a cerut ca armata țării să fie permanent pregătită în fața „instabilităților” și „incertitudinilor”, a transmis, miercuri, presa chineză de stat.

Întreaga forță armată trebuie „să fie întotdeauna gata să răspundă la tot felul de situații complexe și dificile”, a spus Xi, în cadrul unei întâlniri de marți cu delegația militară la Congresul Național al Poporului (NPC), sesiunea parlamentară anuală a Chinei.

Dezvoltarea armatei trebuie să se concentreze pe „pregătirea de luptă”, a spus Xi, după cum a raportat agenția de știri Xinhua.

„Descurajare strategică de înalt calibru”

Noul plan cincinal din 2021 până în 2025 oferă un bun punct de plecare pentru consolidarea apărării naționale și a armatei, a spus liderul de la Beijing.

La sfârșitul sesiunii de o săptămână, care se încheie joi, NPC va aproba un proiect care prezintă calea de urmat, precum și o creștere masivă de 6,8% a cheltuielilor militare pentru acest an, scrie dpa.

Xi jinping a spus că planul constă în intensificarea „descurajării strategice de înalt calibru” și că Armata Populară de Eliberare trebuie să „protejeze hotărât suveranitatea națională, securitatea și interesele de dezvoltare”.

Inovații în evoluțiile militare, independența științei și tehnologiilor

Xi, care este și liderul Partidului Comunist Chinez și președintele comisiei militare, a declarat că evoluțiile militare ar trebui să fie conduse de inovație și ar trebui depuse mai multe eforturi pentru independența științei și tehnologiilor.

Președintele chinez a mai spus că inovația legată de apărare are nevoie de un „impuls semnificativ”.

Modernizarea și extinderea armatei chineze vin pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Statele Unite și Taiwan, incidentelor la granița Chinei cu India și disputelor privind insulele Mării Chinei de Sud și Mării Chinei de Est.

 

 

 

 

author avatar
Tudor Borcea
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger