AcasăȘTIRI EXTERNEUn marinar ucrainean ar fi încercat să scufunde iahtul şefului său rus....

Un marinar ucrainean ar fi încercat să scufunde iahtul şefului său rus. E incredibil cum şi-a justificat gestul

iaht UcrainaUn marinar ucrainean ar fi încercat să scufunde iahtul şefului său rus. E incredibil cum şi-a justificat gestul

Un marinar ucrainean a vrut să se răzbune pe şeful său rus pentru ceea ce se întâmplă în ţara natală, astfel că a încercat să-i scufunde iahtul oligarhului. Bărbatul lucrează ca mecanic-șef pe un iaht de lux acostat în Port Adriano (Mallorca) şi a fost arestat de Garda Civilă spaniolă.

Ucraineanul a declarat că a trecut la fapte după ce a aflat că locuința sa a fost distrusă în timpul invaziei ruse. Iahtul ar aparține unui milionar rus, proprietar al unor fabrici de armament.

A zis c-ar face-o din nou

Omul în vârstă de 55 de ani a încercat să scufunde vasul de 5 milioane de lire sterline la Pord Adriano din Mallorca: „Nu regret nimic din ce am făcut și aș face-o din nou”, a spus el.

Bărbatul a lucrat ca mecanic pe nava Lady Anastasia timp de aproximativ 10 ani și a spus, potrivit presei locale, că tentativa de scufundare a fost un „act de răzbunare” împotriva proprietarului bărcii, rusul Alexander Mijeev, care deține o funcție înaltă într-o companie de stat rusească specializată în arme.

Ucraineanul a mers în sala mașinilor și a deschis o supapă, prin care apa a început să inunde interiorul navei. Ceilalți marinari au reușit să închidă supapele și au împiedicat scufundarea navei.

Deținutul a fost dus luni dimineață la tribunalul din Palma. Între timp, Garda Civilă continuă demersurile pentru a stabili ce s-a întâmplat de fapt. Sâmbătă agenții nu au putut inspecta sala mașinilor, deoarece aceasta fusese inundată.

 

author avatar
Andrei Ștefan
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger