AcasăȘTIRI EXTERNEUn mare șef de stat a murit. Țara este în doliu

Un mare șef de stat a murit. Țara este în doliu

Inca o familie distrusa de accidentul de la Lupeni

Liderul Kuwaitului, şeicul Sabah Al Ahmad Al Sabah a murit, marți, la vârsta de 91 de ani.

Şeicul Sabah Al Ahmad Al Sabah a devenit emir al Kuwaitului în anul 2006, după ce Parlamentul l-a demis pe predecesorul său, şeicul Saad Al Abdullah Al Sabah.

Sabah Al Ahmad Al Sabah s-a evidențiat în lumea arabă și nu numai după ce a încercat pe cale diplomatic să intervină în zone unde tensiunile dintre state erau fosrte încordate. Unul dintre aceste demerduri diplomatice au fost făcute în Qatar.

Kuwait emir, 91, flies to U.S. for medical care after surgery

„Reprezintă generaţia veche a liderilor din zona Golfului Persic care s-au remarcat prin discreţie şi moderaţie, acordând importanţă relaţiilor personale între monarhi. Sigur că a suferit din cauza lipsei de respect a prinţilor mai tineri care deţin puterea în prezent”, afirmă Kristin Diwan, expert la Institutul pentru Statele Arabe din Golf, cu sediul în Washington.

Emirul Kuwaitului a fost în SUA pentru a urma un tratament după o operație grea

Emirul Kuwaitului va fi succedat de fratele său, prinţul Nawaf Al Ahmad Al Sabah.

Șeicul Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, a fost în urmă cu două luni de zile în Statele Unite pentru „a-şi continua tratamentul medical” după o „operaţie reuşită” în ţara sa.

Şeicul Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, aflat la putere din 2006, a fost internat în spital şi o parte din prerogativele sale i-au fost transferate „temporar” prinţului moştenitor, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah.
Emirul „a părăsit ţara în zori pentru a merge în Statele Unite în scopul de a-şi completa tratamentul medical”, a comunicat atunci presei, șeful săude cabinet.

Şeicul Sabah a fost supus deja mai multor examinări medicale în Statele Unite în septembrie 2020.

author avatar
Eli Dan Davidescu
870 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger