AcasăȘTIRI EXTERNEUn joint pentru un vaccin, la New York. Pro-Vaxx, Pro-Weed

Un joint pentru un vaccin, la New York. Pro-Vaxx, Pro-Weed

Un joint pentru un vaccin, la New York. Pro-Vaxx, Pro-Weed/ Foto: Facebook

„Joints for Jabs”. Activiștii pentru legalizarea marijuanei au oferit, marți, în Manhattan, câte un joint persoanelor care au putut dovedi că au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19.

Ideea a fost de a se sărbători legalizarea, la sfârșitul lunii martie, a canabisului recreativ în statul New York și de a susține campania de vaccinare, marcând data de 20 aprilie („4/20”, în engleză, cifre devenite nume de cod pentru a desemna consumul de marijuana), ca zi „oficială” a marijuanei.

„Este pentru prima dată când putem să ne așezăm și să împărțim jointuri în mod legal”, a spus Michael O’Malley, unul dintre organizatori, distribuind jointuri pregătite în avans de câțiva voluntari. „Susținem efortul de vaccinare al guvernului federal și încercăm, de asemenea, să-i determinăm să legalizeze canabisul la nivel federal”.

De la începutul distribuției, în jurul orei 11 dimineața, o coadă foarte relaxată de aproximativ cincizeci de oameni, tineri și bătrâni, se formase la locul distribuirii, în Union Square, la porțile din Greenwich Village.

Pe durata a cinci ore, cei interesați au arătat o dovadă de vaccinare, pe hârtie sau pe smartphone, oferindu-și și adresa de e-mail. Organizatorii nu prea s-au ostenit cu rigoarea așa că unii au stat de două ori la coadă. „Nu suntem prea atenți”, a recunoscut O’Malley.

Iarba și vaccinul merg mână-n mână

Sarah Overholt, în vârstă de 38 de ani, a plecat cu două jointuri în buzunar: și-a arătat cardul de vaccinare și pe cel al mamei sale, în vârstă de 70 de ani.

Pentru ea, fără îndoială, „marijuana și vaccinul sunt la fel de esențiale”. „Fumez în fiecare zi și asta mă face să fiu o persoană mai bună, ai încredere în mine”, spune ea zâmbind.

În privința vaccinului, „toată lumea ar trebui să fie vaccinată, nu ar trebui să fie nevoie de „iarbă” pentru a convinge oamenii să o facă, dar dacă funcționează, atunci să funcționeze”, a adăugat femeia. Sarah a primit prima doză de vaccin la 25 martie și o așteaptă pe a doua, joi.

1500 de jointuri pregătite

Alex Zerbe, 24 de ani, un comerciant care a venit de la biroul său din apropiere, este de acord. El a primit deja două doze de vaccin și spune că fumează un joint „o dată sau de două ori pe zi”.

„Voi găsi mereu un joint”, dar ideea de a câte unul persoanelor care au fost vaccinate este cool”, spune el, scrie Boursorama.

Din prima jumătate de oră, au fost distribuite 150- 200 de jointuri din cele aproximativ 1.500 rulate în avans de militanți.

Diferite mărci americane, în special în sectorul alimentar, au lansat în ultimele săptămâni promoții legate de vaccin: gogoșile, hot-dog-urile sau berile sunt, în diferite părți ale țării, oferite persoanelor care fac dovada că s-au vaccinat, în diferite condiții.

author avatar
Tudor Borcea
377 afisari

1 COMENTARIU

  1. Urgent! Se cauta operatori!
    Super-oferta: castiguri online.
    Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate, invatam totul impreuna!
    Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Se semneaza un contract cu pixul,in original,trimis mai apoi prin posta! Nu se vinde nimic, nu se promoveaza!
    Pentru detalii, contactati-ne pe adresa de e-mail: acitivitatecompletonline@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger