AcasăȘTIRI EXTERNEUn gigant energetic european își deschide cont în ruble la Gazprombank! Putin...

Un gigant energetic european își deschide cont în ruble la Gazprombank! Putin a divizat UE

eniUn gigant energetic european se pregătește să deschidă conturi în ruble pentru gazele rusești

Gigantul energetic italian Eni SpA se pregătește să deschidă conturi în ruble la Gazprombank. Decizia a fost luată imediat ce a devenit clar că Vladimir Putin n-a glumit când a cerut ca gazele rusești livrate Occidentului să fie plătite în ruble.

Informația a fost oferită în exclusivitate de Bloomberg, care citează surse din conducerea companiei Eni.

UE vrea să blocheze, dar nu poate

Mișcarea este una preventivă, scrie sursa citată. Eni așteaptă încă precizări din partea guvernului italian și a autorităților europene cu privire la posibilitatea de a utiliza conturile pentru a cumpăra gaz rusesc.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri, 27 aprilie, companiile să nu cedeze în fața cererilor Rusiei de a plăti gazul în ruble. Von der Leyen afirmă că astfel de acțiuni ar încălca sancțiunile europene impuse Federației Ruse. Cu toate acestea, multe firme sunt gata să reia afacerile cu Moscova, pierderile suferite în ultimele săptămâni fiind uriașe.

Astfel, capacitatea Europei de a menține un front unit împotriva Moscovei va fi testată în săptămânile următoare. Dacă nu acceptă să plătească în ruble, statele UE vor fi nevoite să raționalizeze consumul de gaze naturale, notează presa de specialitate.

10 companii europene și-au deschis conturi în ruble

Potrivit unei persoane apropiate de gigantul rus Gazprom, patru cumpărători europeni de gaz au plătit în ruble și 10 au deschis la Gazprombank conturile necesare pentru a satisface noile cerințe de plată.

Eni nu a folosit noul mecanism și a plătit până acum doar în euro, au declarat sursele citate. Următoarea rundă de plăți trebuie efectuată până în a doua jumătate a lunii mai.

Mai multe națiuni ale Uniunii Europene fac presiuni pentru îndrumări mai clare din partea blocului comunitar, spunând că sfatul actual este prea ambiguu.

author avatar
Andreea Vlad
550 afisari

3 COMENTARII

  1. Italienii au facut un calcul aritmetic:
    Cat ii costa lipsa gazului rusesc?
    Cat ii costa daca nu asculta de UE?
    Au luat exemplul Ungariei care nu are nicio sanctiune, activitatea industriala le merge !

  2. UE acest colhoz cu propaganda Soros trebuie divizat si desfiintat ca au distrus traditiile si mentalitatea Europeana ,Victorie pentru Rusia

  3. Uite tot asa, cum gazul de sist SUA,adus cu vaporul peste Atlantic,este INVINS de gazul de rusesc.!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger