AcasăȘTIRI EXTERNEUn general american cere intervenția NATO în Ucraina! Bat clopotele WW3 -...

Un general american cere intervenția NATO în Ucraina! Bat clopotele WW3 – VIDEO

NATO vs Rusia. Cine câștigă?NATO vs Rusia. Cine câștigă? / Sursa FOTO: pixabay.com

Unul dintre cei mai importanți generali americani pledează pentru intervenţia NATO în războiul din Ucraina. În opinia lui Wesley Clark, fost comandant al trupelor Alianței Nord-Atlantice, aceasta este singura cale de a opri Rusia.

Wesley Clark a adăugat că Vladimir Putin nu poate fi oprit fără să intre în Kiev. Pe de altă parte, generalul american nu spune niciun cuvânt despre faptul că intervenția NATO în Ucraina ar însemna, de fapt, declanșarea celui de-Al Treilea Război Mondial.

Wesley Clark, declarații periculoase

Potrivit generalului Wesley Clark, Rusia are avantajul puterii de foc, în timp ce armele oferite Ucrainei ajung greu şi nu sunt suficiente pentru a opri agresorul.

Generalul american în rezervă a comparat situaţia actuală a războiului din Ucraina cu momentul în care NATO a intervenit pentru a-l forţa pe fostul lider sârb Slobodan Miloşevici să cadă la pace în cazul Kosovo.

„Abia atunci când Miloşevici şi-a dat seama că a ajuns la capătul a ceea ce putea face pe cale militară a început să vrea o înţelegere diplomatică”, a reamintit el.

Wesley Clark vrea o confruntare directă NATO-Rusia

„Mi se pare că trebuie să ne gândim la inimaginabil. Este timpul să ne întoarcem la lecţiile pe care le-am învăţat. Să intervenim cu ajutorul NATO. Să o anunţăm, să mergem acolo şi să spunem Rusiei să oprească focul şi să se oprească”, a spus Wesley Clark.

Totuși, experții militari au avertizat că până și simpla introducere a unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei ar putea duce la un conflict armat internațional.

Wesley Clark, 77 de ani, a fost comandant suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR) în perioada 1997- 2000, post din care a comandat intervenţia NATO în fosta Iugoslavie.

author avatar
Andreea Vlad