AcasăȘTIRI EXTERNEUn fost consilier al lui Trump, arestat în urma acuzațiilor de fraudare...

Un fost consilier al lui Trump, arestat în urma acuzațiilor de fraudare a strângerii de fonduri pentru construirea zidului de la granița cu Mexicul

Un fost consilier al lui Trump, arestat în urma acuzațiilor de fraudare a strângerii de fonduri pentru construirea zidului de la granița cu Mexicul

Steve Bannon, fost consilier al actualului președinte al SUA, a fost arestat sub acuzaţia de fraudă în legătură cu o campanie de strângere de fonduri pentru construirea zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

Fostul strateg-șef de la Washington și teoretician al dreptei naţionaliste americane, a fost consilierul lui Donald Trump timp de aproape un an, până în august 2017.

Fost consilier al lui Trump, arestat pentru fraudă

Alături de Steve Bannon, sunt acuzați că „au orchestrat o schemă pentru a escroca sute de mii de donatori” în campania online „We build the wall” (n. r. Noi construim zidul), în care au fost strânşi 25 de milioane de dolari, și Brian Kolfage, Andrew Badolato, Thimothy Shea şi alţii, potrivit unui anunț făcut joi de Departamentul american de Justiție, potrivit The Guardian.

Se pare că acesta a câștigat în urma strângerii de foncuri peste 1 milion de dolari, din care „cel puțin o parte au fost chelțuiți de Bannon pentru cheltuieli personale”, potrivit procurorilor din Manhattan.

Potrivit sursei citate, Bannon și alții au fost arestați deoarece au condus campania online de strângere de fonduri „We Build The Wall” prin care i-au fraudat pe donatori.

O parte parte din bani, cheltuită pentru „stilul de viață extravagant” al lui Kolfage

Avocatul american Audrey Strauss a declarat că milioane de dolari au fost folosiți pentru a întreține „stilul de viață extravagant” al imaginii publice a campaniei, Brian Kolfage.

„Acest caz ar trebui să fie un avertisment pentru alții care fraudează – nimeni nu este deasupra legii, nici măcar un veterani de război rănit sau un strateg politic milionar”, a declarat Philip Bartlett, cel care se ocupă de caz.

Campania „We Buld The Wall” a început în 2018 pe platforma GoFundMe, iar donația era administrată de Kolfage, un militar veteran, care i-a descris pe unii oameni care au trecut ilegal granița de sud drept teroriști și traficanți de droguri.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger